3 weken geleden begon ik aan een dieet. Ik heb geen overgewicht, mijn BMI is prima. Maar ik ben mijn buikvet zat. Ik ben erg gelukkig met mezelf, maar ik zag een stapel shirtjes in mijn kast liggen en besefte dat ik die niet meer draag, vanwege de rolletjes die eronder uitkomen. En je kunt met zoveel bodyposi dingen naar me gooien als je wil, ik vind vetrolletjes niet mooi bij mezelf.

Ik durf dus bijna niemand te vertellen wat ik voor dieet doe.

Het woord “dieet” alleen al gebruik ik nauwelijks, of schoorvoetend. Mensen kijken me aan alsof ik anorexia heb. ‘Ach meid,’ (om de een of andere reden word ik dan ineens door iedereen aangesproken met “meid”) ‘Doe even normaal. Waar moet jij die kilo’s nou vandaan halen?’ Op dieet gaan is pas logisch als je minstens 15 kilo bent aangekomen, denk ik.

Ik wacht daar liever niet op. Met mijn eetstijl ging ik daar namelijk best rap op af. Ik was bijna even zwaar als met mijn zwangerschap, en hoewel ik niet té dik was, zat ik ruim in mijn vel.

En dan doe ik ook nog eens het Killerbody dieet. Bedenk, als vrouw zijnde, een afslankmethode en je krijgt gegarandeerd boze vrouwen over je heen. Boze vrouwen die roepen dat je van je vetrolletjes moet houden, dat ze ‘te veel van eten houden om te dieten’. Ik begrijp daar dus helemaal niks van.

Begrijp me niet verkeerd: ik vind niet dat iedereen slank moet zijn.

Ik vind überhaupt niets over hoe andere mensen eruit moeten zien. Ik ben ervan overtuigd dat gezond eten je gelukkiger maakt, maar van mij mag je je reep chocola op je buik plakken en dat een blokjesbuik noemen. Leef je leven, geniet ervan!

Maar mag ik dat dan ook? Ik ben 26, heb de effecten die kinderen op je lichaam hebben meegemaakt en nee, ik hou niet van mijn vetrolletjes. Ik haat mezelf er ook niet om, maar waarom zou ik ze accepteren als ik ze net zo makkelijk kan laten verdwijnen? Voor mij is dit net als het zetten van een tatoeage, maar dan gezonder. Ik doe dit, omdat ik het mooi vind. Niet omdat ik dan pas van mezelf kan houden, of omdat ik vind dat jij er ook zo uit moet zien, en ook niet omdat ik dan denk dat jij me mooier gaat vinden.

En dat hongergevoel? Ik heb het nog niet gehad.

Over de auteur

Koopt alleen blauwe dingen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.