Een tijdje geleden zat ik achter de kassa, en er kwam een nette man bij mij afrekenen. Hij was strak in pak, met net haar en een geschoren gezicht. Het was duidelijk dat deze man heel belangrijk was, dat zag je wel aan zijn pak, en het bluetoothding in zijn oor. Hij had alleen één detail over het hoofd gezien… Zijn gulp.

source: lukehimself.net

source: lukehimself.net

Nu zit ik ook echt op kruishoogte

Ik had geen keuze als meisje van 1,64 m, zittend achter de kassa. Het was niet alsof ik er heel bewust naar keek, maar zijn kruis keek me gewoon aan! En dat bracht het dilemma… Moest ik er nu wat van zeggen? Wat als die Belangrijke Meneer een Belangrijke Meeting had met andere Belangrijke Mannen, en dat hij daar dan zou staan met zijn gulp open? Het was wel duidelijk dat hij dan voor lul zou staan. Maar op het moment stond ik dat, in letterlijke zin.

Ik probeerde mezelf in deze meneer te verplaatsen. Zelf heb ik graag dat mensen zoiets tegen mij zeggen. Sommige mensen voelen zich opgelaten, dat begrijp ik niet. Ik heb liever dat iemand me zegt dat er iets tussen mijn tanden zit, dan dat ik me afvraag waarom iedereen met zo’n raar gezicht terug lacht.

Maar het gaat nog verder: als ik naar zweet zou stinken, zou ik iemand oprecht dankbaar zijn als hij dat tegen me zou zeggen. Ik ruik zelf bijna niets, en ondanks dat ik geen deo gebruik, stink ik bijna nooit. Maar als ik dan eens wél stink, ruik ik het niet. Als iemand mij daarop zou wijzen, zou ik net zo dankbaar zijn als een blinde die wordt gewaarschuwd voor een openstaande rioolput.

En we gooien er even nog wat meer TMI tegenaan!

omgIn de eerste klas was ik vreselijk verliefd op een jongen. Deze jongen had de hele dag achter me zitten smoezen met een vriend. Steeds als ik naar hem keek, keek hij terug en lachte hij. Ik was helemaal in de wolken… Tot ik thuis kwam. Ik keek in de spiegel. Er zat een grote bloedvlek in de achterkant van mijn knalblauwe broek.

Ja, heel fijn. Mijn puberego lag in duizend stukjes op de grond tussen de resten van mijn roze wolk van die dag.

‘Kut!’ riep ik, terwijl ik de conclusie tot me liet doordringen. ‘Pardon?!’ riep mijn moeder kwaad van beneden. Ik vertelde haar wat er gebeurd was. ‘Oh… Ja, dat is wel kut.’ gaf ze toe.

Sindsdien weet ik het wel.

Wees maar gemeen tegen me

Zeg maar dat ik een uur in de wind stink, of dat mijn rok in mijn panty zit. Vertel maar dat er vogelpoep op mijn hoofd zit, of een scheur in de achterkant van mijn broek. Lach er desnoods bij, het is ook vast best grappig. Maar ik heb liever een gênant momentje, dan dat die dag een groot gênant moment blijkt te zijn geweest.

Terug naar de man in de supermarkt.

source: https://thefranchiseking.typepad.com

source: https://thefranchiseking.typepad.com

De Belangrijke Man is aan het afrekenen, dus ik moet snel beslissen.
‘Meneer, uw gulp…’ mompel ik zachtjes, zodat andere klanten het niet horen.
‘Sorry, wat zeg je?’ antwoordt hij. Een paar klanten kijken op.
‘Uw ehm… gulp.’ mompel ik iets harder.
‘Sorry, ik versta je echt niet hoor.’ Inmiddels heb ik de aandacht van de hele winkel.
‘Uw gulp staat open.’ blaat ik. De man wordt rood van achter zijn oren tot aan zijn neus. In zijn grote pak wordt hij ineens heel klein. Hij stottert iets en ik probeer onhandig uit te leggen dat ik dacht dat hij misschien nog ergens heen moest.
‘Nee… Nee dat hoefde ik niet.’ De Belangrijke Meneer wist niet hoe gauw hij zijn spullen bij elkaar moet vegen.
‘Fijne dag!’ probeer ik nog, maar Meneer is te druk om zijn ego ergens anders terug te vinden. Geen bedankje, geen ‘Tot ziens!’. Hij vliegt de winkel uit alsof hij iets gestolen heeft.

Ik besluit voortaan mijn mond te houden bij Belangrijke Mannen en ze lekker de presentaties te laten geven met hun onderbroek die om het hoekje kijkt, eten tussen hun tanden en vogelpoep in hun haar. Ik zou het wel weten.

(En voor de mensen die van deze info misbruik maken en mij komende weken wijsmaken dat ik stink terwijl er niks aan de hand is, neem ik een tube vogelpoep mee)

 

Photo source: Fastcompany.com

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.