Oh boy, sorry dat ik zo met de deur in huis val! Het is ook wel een ‘dingetje,’ want ik ben namelijk een vrouw. Het lijkt een taboe om hier als vrouw over te praten, maar vrouwen houden ook van seks en de een wat meer als de ander. Ik krijg vaak het idee dat iedereen denkt dat ‘de vrouw’ zeer weinig behoeften heeft, maar bij sommige vrouwen is dat wel degelijk anders!

Is dit vreemd?

Er zijn miljoenen redenen waarom mijn sekslust heel armoedig zou moeten zijn. Zo slik ik medicatie die de seks lust zou verminderen en ik heb stress… zo ontzettend veel stress. Heel raar maar overal in mijn lijf kan ik dat voelen, die stress, behalve … nou ja, je weet wel. Dat werkt altijd wel. Ik kwam er pas echt achter dat het mogelijk een verslaving kon zijn, toen mijn vriend na de seks zei: “Ja nu heb je genoeg maar over een paar uur sta je weer voor me.”

Ik begon keihard te lachen: “haha doe niet zo gek joh!”, maar twee uur later zat ik op de bank en dacht ik: verdomme, ik haat het als hij gelijk heeft.4020c4b96ed854c2e26ef51fed1f0800

Het werd steeds moeilijker om dat ‘gevoel’ te negeren. Het begon te kriebelen zeg maar en zodra hij voor me liep of hij me zoende kreeg ik weer de neiging om de kleren van zijn lijf af te scheuren. Maar ik ben een vrouw! Huh? Hoe kan dit nou? Nu moet ik zeggen dat ik nooit problemen heb gehad met sekslust, maar naarmate ik ouder werd, werd de lust steeds heftiger. Is het vreemd om als vrouw een seksverslaving te hebben? Nee dat is het niet, maar het komt niet heel vaak voor. Daarbij is het sociaal gezien ‘not done’ om als vrouw veel seks te hebben. Zo leggen sneue types graag het stempeltje slet al snel op je voorhoofd.

Nu moet ik toegeven dat ik niet de hele dag bezig ben met seks.

Maar er zijn weken bij dat dit toch wel zorgwekkend vaak voorkomt. Je kunt het pas een echte seks verslaving noemen als andere personen hieronder lijden of als jij hierdoor niet meer normaal kunt functioneren in het leven. Nu kan ik wel normaal functioneren, maar mijn vriend zelf vindt het volgens mij soms wel vervelend. Vooral als het op vreemde tijdstippen is en ik toch mijn zin door wil drijven. Ik denk dat ik hem soms het gevoel geef alsof het moet.

Toen ik single was maakte ik qua seks zeer slechte beslissingen, zo was ik roekeloos en ik deed het ‘zonder gevoel’. Dat is absoluut wel veranderd toen ik in een relatie terecht kwam, maar nu ik erover nadenk was dat niet normaal.

397ba57059df149d96cca8ba1e174e1b

Mannen gebruiken voor seks

Ik gebruikte mannen voor mijn eigen plezier. Zo hoefde ik niet te denken aan al mijn eigen problemen die op dat moment speelde. Ik hoor dat mannen dit vaker doen dan vrouwen.

Misschien omdat het een beetje een taboe is voor vrouwen? Ik ga niet in op hoeveel mannen ik ‘gebruikt’ heb, maar dat ik ze verslond alsof het een kauwgompje was en weer uitspuugde als de smaak er vanaf was, dat was wel duidelijk. Ik wond ze om mijn vinger en liet ze keihard vallen als ik had wat ik hebben wilde: seks, trio’s en mannen die net wat ouder waren. Uitdagingen zocht ik op een gegeven moment en ik denk ook wel een soort machtsgevoel? Achteraf gezien vond ik het gevoelloos van mijzelf. In die tijd was ik ook lichtelijk depressief, maar dat dit zich zo’n uiting kon geven? Dat wist ik niet. Heftig was het, maar dat kon me toen niks schelen. Ik dacht maar aan een ding en meer was het ook niet voor mij. Mannen die hun telefoonnummer achter lieten of een appje stuurde, daar reageerde ik vaak niet op. Ik scheurde de papiertjes door en ging weer verder. Hun mogelijke gevoelens voor mij lieten me totaal koud.

4451dafd5877c23cb32ac3199fd8e5b3

Gelukkig is de sekslust wat afgezakt en mijn vriend lijdt hier verder ook niet onder, maar ik denk dat ik één van die weinige vrouwen ben die vaker sekssites zal bekijkt dan de gemiddelde man (of vrouw). En weet je wat? Dat is nu oke, zolang het maar geen obsessie wordt. Ik heb geleerd dat mijn vriend soms drukke dagen heeft en ik dan geduldig even moet wachten. Gelukkig kan hij me qua seks goed bijhouden! Ik durf me weer kwetsbaar op te stellen en ik kan er nu ook echt van genieten. Het is passievol en veel sensueler, iets waar een one-night stand nooit aan kan tippen. Iets waar de vlinders en liefde van afspatten, zodra ik zijn lichaam aanraak begin ik te rillen… en al dat romantische gedoe! Misschien is zijn liefde wel mijn nieuwe verslaving geworden?

c9eecf88baebb0c5491479323723731a

Mocht jij wel dagelijks last van hebben van de ongelofelijke drang naar seks en je omgeving ook? Dan kan een bezoekje aan de huisarts vaak helpen of therapeuten die anoniem hulp verlenen. Een soa test op z’n tijd zou misschien ook een goede tip zijn! Ja ik weet het, het is gênant maar voorkomen is beter dan genezen.

Sites voor hulp:
www.ben-ik-seksverslaafd.nl
www.seksverslavingondercontrole.nl

Hier kun je anoniem een test doen of hulp vinden.

Over de auteur

Wij zijn Lilyrose, een online magazine dat zich bezighoudt met entertainment, lifestyle, liefde en alle dingen die daar tussenin hangen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.