Waddup! Dit Hemelvaartweekend (van donderdag 25 mei, tot en met zondag 28 mei) staat het strand van Villa Westend weer in het teken van Villa’s Culinair Wijntheater. Ja, lees nog maar even terug: een wijntheater. Voor jong en oud is er van alles te beleven langs de rand van de Westbroekplas in Velserbroek (dat ligt vlakbij Haarlem).

Villa’s Culinair Wijntheater: wat is dat?

Goed, wat houdt zo’n ”wijntheater” precies in, dat zul je je wel afvragen. Als bezoeker kun je natuurlijk wijn drinken, zo veel is duidelijk, maar dat wordt compleet in stijl gedaan!

Het kloppend hart van het Wijntheater is de sfeervolle bedoeïenentent van oesterman Barend Havenaar en Register vinoloog Barbara Verbeek. In een decor uit grootmoederstijd, muziek van vinyl uit de jaren 60 & 70 en schommelstoelen kunnen bezoekers hier terecht voor een mooie selectie wijnen van Wijnkoperij Hans Moolenaar uit Bloemendaal. De gastheren- en vrouwen in vintage kleding en burlesque gestyled, zorgen samen met de vinyl-dj’s voor een ongedwongen warme sfeer in het Wijntheater.

Villa's culinair wijntheater

Overdag vinden er verschillende shows plaats met uiteenlopende onderwerpen. Ontdek of wijn uit een bepaald glas van invloed is op de smaak, test je kennis tijdens de blindproeverij of doe mee met de hilarische wijnquiz waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Heel veel wijn dus! Wij zijn alvast onderweg!

Pop-up restaurant met vier hosts

Het pop-up-restaurant midden op het festivalterrein wordt dit jaar gerund door vier verschillende restaurants. Elke avond kookt een andere chef-kok op het strand van Villa Westend de sterren van de hemel. De restaurants die hun beste beentje voor zetten zijn To Amuse, de Vrienden van Jacob en de Bokkedoorns meets Villa Westend.

Villa's culinair wijntheater

Elke avond is er plek voor slechts 40 gasten. Dus mocht je nou niet genoeg hebben aan alleen wijn, dan moet je natuurlijk wel even reserveren! Anders gaat iemand anders d’r met jouw culinaire gedeelte van Villa’s culinair wijntheater vandoor. Gelukkig is er ook een oplossing voor de overige gasten die te laat zijn met reserveren:

Foodtrucks en outdoor foodconcepten

Je kunt terecht bij één van de foodtrucks of verkooppunten langs de waterkant voor jouw culinaire gedeelte. Net als vorig jaar is Pasta Casa uit Santpoort weer van de partij. Zij serveren onder meer verse pizza’s uit de pizzaoven. Kaaswinkel l’Amuse is aanwezig met een foodtruck vol heerlijke kaasplankjes (past goed bij de wijn!) en Slagerij Groot uit Haarlem en Bloemendaal serveert de lekkerste charcuterie vanuit zijn foodtruck.

De BBQ Fabriq bereidt fantastische stukken vlees op de barbecue. Ook Sonja Bakker doet dit jaar mee met een kleurrijke tapas-foodtruck en Sushi on Wheels is aanwezig. Uiteraard heeft Villa Westend zelf ook een buitenkeuken waar ze kreeft en soft-shell crab gaan verkopen.

Villa's culinair wijntheater

En waar eet je die dingen dan op?

Bij Villa’s culinair wijntheater staan overal banken en relaxte zitjes om in alle rust te kunnen genieten van de culinaire overdaad. De muziek wordt verzorgd door Pinq Radio, pianoman Robert Berger, vinyl-dj Doreen van der Meer en het talentvolle Trio Zazi. Ken je die niet? Wij ook niet, maar what the hell! Het wordt vast gezellig.

Om het extra relaxed te maken, kun je je kinderen dumpen op de Kids Playground. De kids kunnen elke dag het water op met de bootjes van Zeilschool de Kaag/Watersport Academy Spaarnwoude. Er is ook een silent kinderdisco en Pasta Casa geeft kookworkshops. En zo is er voor iedereen wel wat te beleven. Count us in!

 


Villa’s Culinair Wijntheater wordt van donderdag 25 mei tot en met zondag 28 mei georganiseerd. Je kunt er elke dag van 14.00 uur tot 00.00 uur terecht. Het programma vind je hier. De toegang is gratis, maar voor parkeren wordt wel een bijdrage gevraagd.
Wil je nou genieten van één van de pop up restaurants, dan kun je reserveren via info@villa-westend.nl

© Afbeeldingen: Miss Publicity, Villa Westend

 

Over de auteur

Wij zijn Lilyrose, een online magazine dat zich bezighoudt met entertainment, lifestyle, liefde en alle dingen die daar tussenin hangen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.