Een paar maanden geleden schreef ik een blog over mijn balayage. Hier was ik best blond van geworden vond ik zelf. De uitgroei kwam snel, maar ik voelde niet echt de behoefte om die bij te laten werken. Ik had besloten dat ik het blonde gewoon uit zou laten groeien. Tot het herfst werd, de bladeren aan de bomen rood werden en ik dacht: dat wil ik ook! 

Zo gezegd, zo gedaan.

We weten allemaal ondertussen dat ik net zo impulsief als koppig ben en ik was niet meer op andere gedachten te krijgen. Ik besloot voor een henna te gaan omdat dat veel beter is voor mijn haar. Mijn haar is gek omdat permanente haarverf er gewoon uit gaat, het heeft daarom geen zin om dat te gebruiken.

IDSC_0157k kocht de haarverf bij Solobiomooi en kreeg persoonlijk advies, wat heel erg fijn was! Solobiomooi biedt een crème en een poedervorm aan van de henna. Ik koos voor de poedervorm, omdat in één pakje crème 70 ml zit, en van de poeder 140 ml gemaakt kan worden. Ik moest in totaal 280 ml gebruiken. Dan had ik dus vier pakjes crème moeten kopen, dat werd me wat te gek.

Het hele proces begon de dag daarvoor al. Ik had de jojoba olie van de Tuinen gebruikt, daar heb ik eerder al een review over geschreven. Hierna heb ik het gewassen met een medicinale shampoo die ik ontzettend prettig vind, en de Big conditioner van Lush. De dag dat ik mijn haar echt ging verven kreeg ik de haarverf binnen. In de gebruiksaanwijzing stond dat ik mijn haar prima meerdere malen achter elkaar kon verven.

Ik vond het echt rete spannend, want ik had mijn haar nog nooit zelf geverfd. Ik heb wel honderd keer het haar van andere mensen geverfd, dat vond ik altijd erg leuk werk. Nadat ik mijn hele gezicht en nek had ingesmeerd met vaseline (zodat de vlekken gemakkelijk weg te poetsen zijn) kon ik beginnen. Ik moest mijn haren verdelen in secties, wat ik ook netjes heb gedaan. Zie het bewijs hiernaast. 20151007_170330

Om toch een beetje op safe te spelen, verfde ik het eerst goudbruin. Tot mijn stomme verbazing had het al een rode gloed, dus ik twijfelde of ik het niet zo zou houden. Na kort overleg met mijn vriend heb ik toch besloten de rode henna erin te knallen. Het was wel echt ontzettend messy! Alles zat er onder. Gelukkig hecht de henna niet aan de wastafel, de badkamervloer en de kraan.

Ik was nóg zenuwachtiger, maar toen ik het uit had gewassen was ik zo blij! Mijn haar was precies de kleur die ik zo graag wilde. Ik voel me helemaal herfstig met mijn nieuwe haartjes. Het is alleen wel lastig om make up te matchen met rood haar. Neutrale kleuren kunnen prima, maar ik heb toch wat meer moeite met mijn rode lippenstift.

De haarverf blijft niet zo lang zitten, helaas. Als ik het was, was ik het de dag daarop niet, daarna gebruik ik een droogshampoo en was ik het weer de dag daarop. Ik was het met een siliconen- en SLS vrije shampoo, en vervolgens gebruik ik een haarmasker van Surya Brasil. Ook gebruik ik hun leave-in conditioner, die echt heerlijk is! Hieronder staan twee foto’s, één na drie weken en één direct na het opnieuw verven.

DSC_0161DSC_0165

Eens in de drie weken verf ik het bij met alleen de Mahogany henna. Ik heb een flinke lading verf in geslagen, en als dat op is ga ik denk ik maar weer voor een ander kleurtje! Iemand een idee?

 

 

Over de auteur

Wij zijn Lilyrose, een online magazine dat zich bezighoudt met entertainment, lifestyle, liefde en alle dingen die daar tussenin hangen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.