In Nederland vinden we het maar stom om zelf wijn mee te nemen als we uit eten gaan. Stom is daarbij een understatement: het is asociaal. Zoiets doe je niet. En wat moet het restaurant wel niet denken? We zijn dan misschien een gierig volkje, maar op zulke nonsense zal je ons nooit betrappen. 

Aan de andere kant van de wereld, in Australië en Nieuw-Zeeland, is het Bring your own’ (BYO) concept wel een grote hit. Ook in Frankrijk is het tegenwoordig een trend om een chef te laten koken bij die wijn die je zelf hebt meegenomen. Dit was de reden voor het wijnmerk Wild Pig om, in samenwerking met AirDnD (Air Drink ’n Dine) het BYO concept te introduceren.

AirDnD

In een moderne economie zien we steeds meer initiatieven waarbij uitgegaan wordt van het delen van ervaringen èn producten. Zo past het eten bij een hobbychef thuis met een eigen fles in de hand helemaal in deze trend. Bij AirDnD.nl kan een diner geboekt worden bij een hobbychef die zijn huiskamer openstelt voor kleinere en grote gezelschappen. Momenteel zijn zo’n 2.000 hobbychefs in meer dan 200 gemeenten in Nederland al aangesloten. En het zeker de moeite waard om eens op die manier uit eten te gaan!

De samenwerking met het Franse Wild Pig  ligt het meest voor de hand omdat de wijnen gemakkelijk verkrijgbaar zijn, het assortiment breed is en de smaak toegankelijk. Daarnaast zijn de wijnen heerlijk én betaalbaar. De wijnen zijn vooral typerend voor het druivenras dat op het etiket staat en laten zich daarmee gemakkelijk combineren met veel verschillende gerechten.

 

[Psst: wist je dat de naam ”Wild Pig” is bedacht door de wijnmaker Véronique Torcolacci, die elke dag wilde zwijnen tegenkomt in zijn wijgaarden? De naam Wild Pig ontleent zich aan één zeug die keer op keer terugkwam voor de beste druiven.] 

 

Een nieuwe manier van uit eten gaan

AirDnD.nl heeft een speciale pagina op de site ingericht voor de thuisrestaurants waar de eigen wijn meegebracht kan worden. Deze zijn herkenbaar aan een oranje icoontje met een fles in de hand. “Door de gast zelf de wijn mee te laten nemen, kan de chef zich op de gerechten concentreren en de prijs laag houden. De gast kan zelf bepalen welke wijn op tafel komt, zelfs ieder voor zich. Wat over is gaat gewoon weer mee naar huis!” aldus AirDnD.

 


Alle deelnemende hobbychefs vind je op deze pagina. Neem vooral een kijkje, misschien zit d’r wel eentje bij je om de hoek!
Wild Pig kun je o.a. bij Albert Heijn en Jumbo kopen voor circa €6,-

 

Over de auteur

Wij zijn Lilyrose, een online magazine dat zich bezighoudt met entertainment, lifestyle, liefde en alle dingen die daar tussenin hangen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.