Nietsvermoedend gingen we samen op vakantie. Naar Florence. Voor de kunst en ook wel het ijs. Mijn beste vriendin had van tevoren nog geroepen: ‘hij gaat je daar ten huwelijk vragen!’ Maar aangezien ik de bestemming had uitgezocht leek me dat niet zo aannemelijk. Had ik trouwens al gezegd dat ik geen romantisch bot in mijn lijf heb? Dus ik verwachtte en vermoedde inderdaad niks.

verloving-1

In de aanloop naar de vakantie deed mijn lief raar. Een ander woord is er echt niet voor. Achteraf was hij natuurlijk vreselijk nerveus. Alsof ik ooit ‘nee’ tegen hem zou kunnen zeggen. Nu wist ik niet zo goed wat er aan de hand was, maar ik dacht dat het met een paar dagen vakantie wel opgelost zou worden. Nu bleek ik daarin gelijk te krijgen, maar ik had geen idee hoe.

Wat gebeurde er dan? In Florence struinden we zoals alle andere brave toeristen de grote attracties netjes af. Waar ik lekker rustig alles in me opnam, zat hij telkens een beetje schichtig om zich heen te kijken en dat was ik op een gegeven moment zo zat dat we nog een potje ruzie hebben staan maken ook. Wist ik veel dat hij een leuk plekje aan het zoeken was!verloving-2

Op een gegeven moment kocht hij een ijsje voor me, in de hoop dat ik vijf minuten m’n mond zou houden. Omdat ik niet zo goed ben in lopen en eten tegelijk zat dat ijsje op een gegeven moment overal behalve waar het moest zitten.

Dus we gingen zitten. Op een bankje. Op een plein. Een heel mooi plein. En ineens zat hij naast me, op een knie. Ik dacht dat hij van het bankje was gevallen. Daar kwam de vraag en zo raakte ik dus verloofd tijdens het eten van een ijsje. En stiekem heb ik ook een traantje gelaten, maar dat vertellen we verder niet door.

Dus nu is de periode aangebroken dat we moeten bedenken hoe we willen gaan trouwen, van welke gouden gans we dat gaan betalen en wat we eigenlijk belangrijk vinden (lekker eten, duh). En dat ik-heb-geen-romantisch-bot-in-mijn-lijf-ding is dus geen grap. Maar alles zal goedkomen, zolang er maar ijsjes zijn.

 

Over de auteur

Dat ik ga trouwen wil niet zeggen dat ik alles ineens serieus ga nemen. Het belangrijkste van een bruiloft? Of het eten wel goed is.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.