Veel meisjes dromen van jongs af aan over de jurk die ze op hun trouwdag willen dragen. Hun halve jeugd maken ze tekeningen van hun visie en als het moment dan eindelijk daar is, weten ze precies wat ze willen dragen. En dan heb je meisjes zoals ik. Vroeger dacht ik niet aan trouwen, maar aan boomhutten, fietsen en boeken. Ik tekende geen jurken, maar schreef verhaaltjes. Toen het moment voor mij toen eindelijk daar was, had ik dan ook geen flauw idee wat ik wilde.

Pure recalcitrantie

Nou, dat is niet helemaal waar. Ik wist dat ik er vooral geen hysterisch gedoe van wilde maken en het liefste wilde ik een korte jurk, want dan leek ik niet op een typische bruid. Dus gewapend met dit idee en een klein groepje vrouwen-met-allemaal-een-eigen-mening ging ik naar de bruidszaak. Een beetje nerveus was ik wel en uit pure recalcitrantie had ik sneakers aangetrokken in plaats van mooie schoentjes.

Zoveel meningen

Voor de afspraak had ik van alle kanten al tips gehad. Waar de een me iets groots aanraadde, wilde de ander weer dat ik me als het toonbeeld van elegantie zou kleden. Zoveel meningen en in mijn hoofd werd het verzet tegen ‘de jurk’ steeds groter. Het liefste zou ik in spijkerbroek naar het gemeentehuis rennen, maar dat is ook weer zo onromantisch. Daar heb ik geen problemen mee, maar je bent nu eenmaal niet alleen in een relatie. Dus met een diepe zucht schoof ik alle meningen naar een ver hoekje in mijn hoofd, nam ik mensen die het beste met me voorhebben mee en moest ik stiekem nog een beetje gniffelen om de tekening die mijn zesjarige vriendinnetje voor me had gemaakt. Als het aan haar lag, koos ik een uitbundig gekleurde prinsessenjurk en dat was tot dan toe de enige tip die ik wel kon waarderen.

trouwjurk2

Moment suprême

Achteraf heb ik me druk gemaakt om niks. Nee, ik heb niet gehuild (oké, een beetje dan) en hoewel ik korte jurken heb gepast, heb ik toch gekozen voor een traditionele jurk. Alles aan de jurk is anders dan ik van tevoren had gedacht. Voordat we de zaak inliepen zei ik nog: ‘We gaan alleen maar kijken!’ Binnen tien minuten was ik al van gedachten veranderd en ik moet heel eerlijk bekennen: hij is mooier dan ik me voor had kunnen stellen en misschien nog wel belangrijker: ik voel me mooier dan ik me voor had kunnen stellen.

Soms moet je toegeven dat je eigenwijs bent geweest. Ik wilde heel graag bewijzen dat ik geen typisch meisje ben en was stiekem nog een beetje in de ontkennende fase. Ondanks mijn tegenstribbelingen, heb ik een jurk gevonden waar ik trots op ben, waar ik me goed in voel. Het gevoel wordt nu echt. En na de bruiloft, ga ik gewoon in die jurk naar feestjes. Want het is echt het mooiste kledingstuk dat ik ooit ga dragen.

trouwjurk1

één antwoord

  1. Sanne

    Korte jurk? Echt super stoer hoor. Ik durf dat niet.. Van de week heb ik gekozen voor een traditionele bruidsjurk en hier ben ik zooooo blij mee. Ook de bruidssieraden
    zijn in de pocket.. Heerlijk geen stress meer. Laat 10 november maar komen… Wanneer is jou dag?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.