Wanneer je net verloofd bent, roept iedereen hoe ont-zet-tend leuk het plannen van een bruiloft wel niet is. Niemand vermeldt echter dat het maken van een gastenlijst ongeveer net zo ingewikkeld is als het opstellen van een vredesverdrag tussen Noord-Korea en de rest van de wereld.

Aan jou de taak om niemand teleur te stellen, zonder gruwelijk over je budget heen te gaan. Want hoe lief je iedereen ook vindt, hoe meer gasten hoe meer je moet uitgeven. Inderdaad, het gaat allemaal om geld. En of je we aardig vinden, dat telt ook wel mee.

Potentiële gasten 

Dus wie nodig je dan uit? Er is natuurlijk een verschil tussen dag- en avondgasten. Maar daar ligt nu net een spanningspuntje. Het ligt in mijn natuur om het iedereen naar de zin te maken en ik vind veel mensen echt heel lief.

Alleen, niet al deze mensen kan ik op mijn dagprogramma uitnodigen zonder faliekant failliet te gaan. We hebben dus een afweging moeten doen en de gastenlijst staat voller met strepen, dan met zekere keuzes. Gelukkig is mijn partner in crime een stuk zekerder over onze beslissingen en dat geeft mij dan weer het idee dat ik inderdaad geen verschrikkelijk mens ben omdat er geen 20.473 mensen op onze bruiloft kunnen komen (grapje natuurlijk, zoveel mensen ken ik niet).

No hard feelings

Een opvallend gegeven is wel dat veel mensen er maar blind vanuit gaan dat ze mogen komen. Dan heb ik het niet over goede vrienden en fijne collega’s, maar vage kennissen of achterneven van een tante en daar dan weer het buurmeisje van.

 

Dat zijn vast hele leuke mensen, maar als ik je slechts eenmaal gezien heb of je überhaupt nog nooit gesproken heb, is een uitnodiging geen garantie. Dit is niet omdat wij harde, gemene mensen zijn (oké, een beetje dan), maar omdat we onze bruiloft graag delen met de mensen waar we het meeste van houden.

Dus als we je niet uitnodigen is dat niet omdat we je niet lief of leuk vinden. Je bent vast een fantastisch mens. Voor de mensen die wel een uitnodiging krijgen, we houden van je. Maar dat wist je vast al wel.

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.