De zomer nadert in rap tempo en ik zal er toch echt aan moeten geloven. De tripjes naar de supermarkt zijn nu bijzonder lastig. Omdat ik van mezelf alle lekkere dingen niet mee ‘mag’ nemen, wil ik ze uiteraard des te meer. Ineens ben ik de grootste fan van stroopwafels en witte chocolade, terwijl ik dat eigenlijk niet eens lekker vind. Daarom hier een lijstje met snacks die wel gewoon kunnen.

Groente en fruit

Ja, je moeder had gelijk toen ze zei ‘snoep gezond, eet een appel’. Je kunt haar later bedanken. De laatste jaren heb ik fruit herontdekt en sindsdien eet ik het dagelijks. Niet alleen door de yoghurt, maar ook gewoon als tussendoortje. De laatste tijd probeer ik ook overdag wat groente te eten. Dit kan heel makkelijk door wat tomaatjes of wortels mee te nemen. Ook lekker: een komkommer en paprika in reepjes snijden en die in de humus dippen.

snacks - fruit

Repen voor gevorderden

In de supermarkt kun je talloze repen vinden om mee te nemen als je onderweg bent. Het nadeel van de meeste van deze repen is dat ze niet zo heel gezond zijn. De laatste tijd probeer ik repen uit van verschillende merken. Deze repen van Nakd zijn tot nu toe favoriet. Toegegeven, ze zien er niet heel smakelijk uit wanneer je ze uit de verpakking haalt, maar ze zijn erg lekker en voedzaam.

Snacks - repen

Nootjes

Soms heb je gewoon trek in iets hartigs. In mijn geval was een zak chips dan zo gepakt (en opgegeten). Tegenwoordig pak ik een handje met nootjes. Je kunt het beste ongezouten nemen en mijn persoonlijke favoriet is de mix met pistache nootjes.

Snacks - noten

Natuurlijk blijft het eeuwig lastig om een goede balans te vinden.
Aan de ene kant kun je tegenwoordig overal makkelijk aan ongezond eten komen. Dat is soms ook echt nodig, sommige dingen kunnen alleen worden genezen met pizza. Aan de andere kant staat daar de gezondheidspolitie te zwaaien met de schijf van vijf en een belerend vingertje.

Uiteindelijk draait het erom dat jij je goed voelt bij wat je eet. En soms is dat gewoon slagroom, met wat aardbeien voor de vitaminen.

Over de auteur

Dat ik ga trouwen wil niet zeggen dat ik alles ineens serieus ga nemen. Het belangrijkste van een bruiloft? Of het eten wel goed is.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.