In 2018 opent Leonardo DiCaprio zijn privé eiland Blackadore Caye voor het grote publiek. De acteur en milieuactivist is gestart met de bouw van een prachtig eco-resort. Het eiland dat DiCaprio in 2005 voor 1,75 miljoen dollar toevoegde aan zijn vastgoed eigendommen, zal binnenkort bestaat uit 68 resortvilla’s en 48 privéwoningen. 

Blackadore Caye is een klein eiland in Belize. DiCaprio ontdekte dit mooie stukje aarde tijdens zijn verblijf in het luxueuze Cayo Espanto resort. Niet veel later kocht hij het op en nu is het tijd voor een nieuwe stap. De milieuactivist is van plan het resort zo duurzaam mogelijk te maken. Een van de plannen is , vanzelfsprekend, uitsluitend duurzame energie te gebruiken. Maar DiCaprio gaat nog een stap verder. Zo wil hij kunstmatig koraal en ”fish shelters” in de omringende zee maken, zodat het gebied zichzelf kan herstellen. Een prachtig initiatief!

Leonardo dicaprio

Hoe veel het zal kosten om een aantal dagen in dit luxe eco-resort te verblijven, is nog niet bekend. Wel zal er ook een mogelijkheid komen om er je permanente adres van te maken. De verkoop begint bij 5 miljoen dollar…

Meer in Centraal Amerika

Belize heeft een heleboel mooie plekken die je eigenlijk niet mag overslaan. Als je toch in de buurt bent om DiCaprio’s nieuwe resort te bezoeken, waarom zou je er dan niet een hele route aan vast hangen?

Abergris Caye

Start de reis in Belize bijvoorbeeld op Ambergris Caye. Het is de perfecte uitvalsbasis voor een ‘Freek in het Wild’-moment bij het Hol Chan Marine Reserve waar je zwemt met pijlstaartroggen en haaien tussen de koraalriffen. Ook de beroemde en unieke Blue Hole, 300 meter breed en 123 meter diep, ligt hier in de buurt. Deze legendarische onderwatergrot is onderdeel van het UNESCO Belize Reef Barrier Reserve en de place to be voor duikers. Daarna ga je natuurlijk lekker slapen op Blackadore Caye!

Leonardo DiCaprio

Honduras

The Bay Islands in Honduras zijn de volgende stop op deze reis vol avontuur en natuur. Bij deze eilandengroep horen Roatan, Utila en Guanaja. Het bekende, extravagante Roatan ligt bij het tweede grootste rif in de wereld wat het tot een top duik- en snorkellocatie maakt, maar het is ook de plek voor kitesurfers. In het midden van de reisroute ligt El Salvador en Guazapa Hill, een idyllische plek in de natuur voor paardrijden, afkoelen in watervallen en het spotten van vogels.

Tikal

Zet de exotische waterval El Tanque, Sonsonate op de to-do lijst en ervaar 30 meter naar beneden stortende, pure adrenaline. Eindig de reis in Petén, in de jungle van het Nationaal Park Tikal, voor een zonsopgang bij de Maya-ruïnes die ook opdoken in Star Wars als planeet Yavin 4.

Om dit machtige park goed te beleven, moet je vroeg uit de veren. Zet de wekker om 04.00 uur als de natuur ontwaakt en de brulapen zich laten horen. De magie van Tikal is ongekend, vond ook regisseur Francis Ford Coppola. Hij liet er La Lancha Hotel bij Lake Petén Itza bouwen, een van de meest luxueuze hotels in het land, drie kwartier rijden van het park. Een overnachting is er vanaf €160,- per nacht voor twee personen.

 


Meer weten? Neem een kijkje op: https://www.visitcentroamerica.com/

Bronnen:
– Leonardo DiCaprio is turning his private island into and Eco-Resort (bron)
– Persbericht Het Central American Tourism Promotion Agency (CATA)
– Hoofdafbeelding: Wikimedia

 

Over de auteur

Ik eet geen rode dingen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.