Een tijdje geleden ontving ik een paar Xsensible sandalen. Toen was het weer nog niet erg mooi en om nu met sokken in deze sandalen te lopen, ging me toch iets te ver. Nu het mooie weer de kop op steekt, werd het tijd om deze ergonomische sandalen eens te testen!

Eerste indruk Xsensible sandalen

Jacky maakte mij een beetje bang toen ze vroeg wie deze sandalen wilde testen. Ze had het over oerlelijke sandalen, Xsensiblewaarmee ik eigenlijk écht niet voor de klas kon verschijnen.

Toen ik de sandalen eenmaal in huis had, viel me dit reuze mee! Ik ontving een paar met zilver- en goudkleurige bandjes, waardoor ze van bovenaf heel elegant ogen. Ok, toegegeven, de zool is aan de dikke kant. Toch denk ik dat het een voordeel is dat ik met mijn maatje 41 ervoor zorg dat deze sandaal er niet eens meer zo kolossaal uitziet als hij in eerste instantie doet vermoeden. Heb je van jezelf kleinere voeten, dan kan ik me voorstellen dat het wel iets anders kan ogen.

De eerste ronde die ik erop liep was in huis. Het was buiten best fris, dus ik ging niet voor de lol even een testronde buiten maken. Ik was blij verrast! Hierover hieronder meer.

Opvallend is dat het buitenmateriaal van de Xsensible sandalen van leer is gemaakt. Behalve de binnenzool (die overigens met klittenband vastzit in de sandaal), deze is van ander materiaal gemaakt. Ik hoop dus dat dit goed gaat met mijn warme voeten.

Bekijk het filmpje van Xsensible om te zien hoe ze op het idee zijn gekomen voor deze sandalen en hoe ze samengesteld worden.

Proeflopen op de Xsensible sandalen

Het mooie weer is dan eindelijk hier en dat betekent dat ik al flink wat proefrondes op mijn Xsensible sandalen heb kunnen lopen. Ik heb ze zelfs naar het werk aan gehad en ik heb geen moment het gevoel gehad dat ik raar aangekeken werd. (Jacky, zo lelijk zijn ze dus echt niet!)

Het voetbed

Qua schoenen ben ik geen makkelijke loper. Ik loop al een aantal jaar met steunzolen in mijn schoenen, waarbij mijn ene been ook nog net iets langer is dan de ander. Sandalen moeten voor mij dus echt wel een goed voetbed hebben, anders kan ik er niet op lopen.

Op het eerste oog leek de Xsensible sandaal geen spectaculair goed voetbed te hebben, toch kwam ik hier op terug toen ik ze eenmaal wat langer aan had. Ik heb geen moment zere voeten gehad en ik had voor het eerst in mijn leven het gevoel dat mijn rug een stuk steviger aanvoelde. Ik heb best een holle rug, maar door deze sandalen leek mijn rug juist wat rechter te voelen. Heel fijn! Dit scheelt ’s avonds toch pijn in de onderrug.

Door het zwarte blokje in de sandalen, wil Xsensible voor elkaar krijgen dat je lichaam meer in haar natuurlijke balans komt, waardoor je ook een mooiere houding hebt. Zoals gezegd was dit bij mij zeker het geval. Het zwarte blokje oogt wat gek, doordat de rest van de zool wit is, maar uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat je lekker kunt lopen. En als je eenmaal gewend bent aan het feit dat de zool gewoon iets dikker is, valt het zwarte blokje niet echt meer op.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bron afbeeldingen: www.xsensible.com

Het feit dat de binnenzool niet van leer is, blijkt geen enkel probleem te zijn. Ik krijg er geen enorme zweetvoeten van en ze plakken niet aan je voeten vast. Heel fijn! Daarnaast is de binnenzool uitneembaar, wat in principe betekent dat je ze kunt vervangen door een nieuw paar, óf een binnenzool naar eigen keuze erin zou kunnen doen. Ik heb het niet geprobeerd met mijn steunzolen. Ik vind dat sandalen van zichzelf goed moeten zijn voor mijn voeten.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een paar goede sandalen, waarop je flink wat kilometers kunt maken, dan zijn deze zeker een goede keus! Voor ongeveer 130 euro kun je je eigen paar bemachtigen, in een model dat jij mooi vindt.

Ik snap best dat je deze sandalen niet voor de mooiigheid koopt, ook ik heb dan liever sandalen met een wat charmanter uiterlijk. Maar hé, je voeten willen ook wat! En daar heb je maar één paar van!


Met dank aan Xsensible.
Website

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.