Voor iedereen die zichzelf heeft beloofd om in 2017 meer te gaan sporten, hebben we een handige gadget gevonden: de sony wireless headset.

Je ziet veel mensen met hun telefoon rondlopen in de sportschool, met daarin een paar oordopjes geplugd zodat je muziek naar eigen smaak kunt luisteren. En daar begint het probleem. Je telefoon moet in je broekzak, maar je komt erachter dat je sportbroek geen zakken heeft. Je staat op de loopband en hangt per ongeluk met je handen in het kabeltje. Gevolg: oordopjes vliegen uit je oren.

Hiervoor heeft Sony de perfecte oplossing gevonden. In ear oordopjes die werken door middel van een bluetooth-verbinding. En aangezien ik één van de mensen ben die het sporten op heeft genomen in de doelen voor 2017, heb ik de oordopjes uitgebreid getest.

Kerstcadeautje

Het gaat om de Sony MDR-XB50BS. Ik kocht ze in het rood voor mijzelf en gaf ze in het blauw als kerstcadeautje aan mijn vriend. Zo kunnen we beiden ongehinderd muziek luisteren tijdens het sporten.

De keuze viel op dit type, omdat ik er een aantal goede en uitgebreide reviews van gelezen had. Hierin werd in een filmpje ook getoond hoe de oordopjes bleven zitten tijdens een workout op de loopband. Aangezien ze perfect bleven zitten én de prijs aantrekkelijk was (zo’n €80,-), was de keuze snel gemaakt.

Uiterlijk van de Sony Wireless headset

De Sony MDR-XB50BS is verkrijgbaar in drie kleuren, namelijk rood, blauw en zwart. De oortjes ogen ietwat groot. Het stuk waaraan de siliconen dopjes zijn bevestigd is vrij groot, waardoor je een redelijke headset lijkt te hebben.

Toch zorgt het frisse kleurtje ervoor dat het leuk oogt en uiteindelijk maakt het wel een degelijke headset.

Comfort

Het belangrijkste van oordopjes is dat ze tijdens het sporten goed blijven zitten. Je moet ze niet onnodig vaak weer in je oren moeten proppen tijdens het hardlopen.

Sony heeft hier goed over nagedacht door vier maten siliconen oordopjes toe te voegen. Zo kun je bijna niet misgrijpen bij het kiezen van de juiste maat. Daarnaast hebben deze oordopjes geen haakje die om je oor gaat, maar eentje die in je oorschelp haakt. Ook deze is gemaakt van siliconen en hier voel je werkelijk niets van!

Sony wireless headset

Daarnaast is het prettig dat je na twee uur sporten geen last ondervindt van de oortjes. Ze zitten nog steeds prettig in je oren, waardoor je niet het gevoel hebt ze er zo snel mogelijk uit te willen halen.

Opladen

Het verschil met normale oordopjes is natuurlijk dat je de Sony wireless headset op moet laden. Dit gaat door middel van een micro-usb kabeltje die je in het rechteroortje plugt. Het laden gaat vrij snel, zodat je in no-time weer kunt genieten van je muziek.

Als je een training van zo’n twee uur aanhoudt, dan kun je zo’n vier dagen met een volledig opgeladen headset. Op de vijfde dag loop je kans dat hij halverwege de training wel leeg is.

Het handige aan de verbinding met een Iphone is dat deze aangeeft hoe vol de accu van de headset nog is. Soms heb ik wel het gevoel dat dit niet helemaal overeenkomt, doordat dit bovenin het scherm met een heel klein icoontje is. Echter geeft het wel een indicatie of het tijd is om je headset op te laden.

Conclusie

Op dit moment betaal je zo’n €60,- á €70,- voor deze headset. Wat ons betreft een prima prijs voor wat je ervoor terugkrijgt.

Je hebt een headset die zo’n acht uur op één laadbeurt meegaat, die zeer comfortabel zit en niet uit je oren schiet als je gaat hardlopen. Het fijnste is waarschijnlijk wel dat je geen last meer hebt van een kabel die langs je lijft bungelt. Je hoeft je telefoon niet per se in een armhouder te proppen, om vervolgens met een koelkast aan je arm rond te lopen in de sportschool.

Met deze Sony wireless headset kun je je telefoon gewoon in de daarvoor bestemde houder leggen op de loopband of crosstrainer en dan zorgeloos je training doen.

 

Over de auteur

Probeert studenten wat bij te brengen over de Nederlandse taal. Woont samen met vriend, drie honden en een kat. Gaat in 2018 trouwen en heeft alles voor deze dag al jaren uitgestippeld op Pinterest.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.