Ze zijn al een tijdje op de markt: Palmolive douchegels die meer weg hebben van een body butter, dan van een fijne gel. Tussen de ”nieuwe” geuren, vond ik Palmolive Chocolate Passion (€3,49,-): een body butter die naar chocolade zou moeten ruiken. We gaan eens kijken of het allemaal een beetje werkt.

Palmolive’s chocolate passion: Een body butter om mee te wassen

Iemand bij Palmolive (een van mijn favoriete douchemerken trouwens) moet gedacht hebben: de body butter is in, douchegel gebruikt iedereen, laten we dit dus combineren. Een vreselijke fout, wat mij betreft. Onder de douche glibbert alles en het laatste wat je dan wil, is moeite doen om jouw douchegel uit een flacon te krijgen. Body butter is namelijk tien keer zo dik als douchegel, of zelfs bodylotion. Dat werkt qua gebruikersgemak niet erg mee.

Toch merk je na het douchen met Palmolive’s chocolate passion wel degelijk een verschil. Als je eenmaal met pijn en moeite jouw body gel douche butter uit het flesje hebt weten te toveren, is het resultaat wel aangenaam te noemen. De huid voelt zacht, verzorgd en gehydrateerd aan. Wat dat betreft heb ik er niks op aan te merken.

Douchen met chocolade

Palmolive moet tijdens de ontwikkeling ook gedacht hebben dat ze met de geur niet fout konden zitten: chocolade. Welke vrouw (of man) houdt daar nou niet van? 

Zodra je het flesje opent, komt die chocoladegeur je dan ook flink tegemoet. Heerlijk… Volgens de meeste reviews die ik online lees. En misschien is het juist daarom dat ik vond dat deze review ook een plekje op het internet verdiende: het is namelijk een van de walgelijkste geuren die je in de badkamer kunt hebben.Palmolive Chocolate Passion

Welke idioot wil zich onderdompelen in niet eetbare chocolade? In eerste instantie dacht ik dat ik dat wel wilde. Ik was die idioot. Maar de geur is zó overheersend en zó misselijkmakend, dat ik mijn eerste douchebeurt niet eens heb afgemaakt.

Een en al chocolade die als een dikke drap op je lichaam valt. Ik merk niets van een ”subtiele” chocoladegeur zoals de meeste reviewers omschrijven. Ik ruik chocolade en ik voel me alles behalve schoon. Mijn douchegel stond dan ook na het eerste gebruik, stof te vangen op de bad rand.

Het kleine lichtpuntje in Palmolive Chocolate Passion

Maar, eerlijk is eerlijk: er verscheen na enkele maanden een klein lichtpuntje in de chocoladebruine duisternis. Toen mijn badschuim op was, had ik geen andere keuze dan Palmolive Chocolate passion te gebruiken. Het leek me ook niet eens zo’n gek idee: een bad in de geur van chocolade. Dat is toch wat anders dan er mee douchen.

Ik waagde de gok, en het had een positief resultaat. Mijn huid voelde dankzij de body buter zachter dan ooit. En ik kwam er ook achter dat de douchegel niet alleen uit chocoladegeur bestaat, maar er zit ook een zeepgeur onder. Je moet alleen wel door de eerste chocolade toestanden heen bijten.

Conclusie

Gek spul, die Palmolive Chocolate Passion. Het werkt ook niet mee dat de lijn waar onder deze geur is uitgebracht ”gourmet” heet. Maar ach, hij doet zijn werk als body butter prima. Toch heb ik inmiddels weer mijn oude vertrouwde badschuim aangeschaft, en in mijn douche is de chocoladegeur niet meer welkom.

Mocht iemand nog een half potje Palmolive Chocolate Passion willen gebruiken, laat het me dan weten. Ik verwijder hem met liefde uit mijn badkamer.

 

Review: Palmolive Chocolate Passion
Geur1
Gebruiksvriendelijk3
Prijs/kwaliteit1
1.7Totale score
Waardering gebruiker: (1 Stem)
0.2

Over de auteur

Ik eet geen rode dingen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.