Hallo! Herinneren we het Honey Peel Off Mask van dr. van der Hoog nog? Ja… Die ga ik dus niet meer gebruiken. Ik heb na dat masker nog drie dagen rode vlekken in mijn gezicht gehad, omdat het masker niet zo peel off was, zoals de verpakking zei. Ellende, ellende, ellende. Vandaag ga ik dus voor een ”normaal” maskertje. Zo eentje die je er gewoon met water af kan spoelen en waar je niet drie lagen huid mee verwijdert. lychee-2

Tenminste, dat is de bedoeling. Het zou voor mij in ieder geval heel prettig zijn als mijn huid blijft zitten waar die zit, zodat ik mezelf ook nog fatsoenlijk kan vertonen op straat. Vandaag dus een review over een ander masker van dr. van der Hoog.

Luxury Lotus Litchi

Een maskertje dat exfoliërend (wat??) en diepreinigend is. Nu heb ik natuurlijk even opgezocht wat ”exfoliërend” nou precies is. Er is namelijk verschil in scrub en exfoliëren. Een masker dat exfolnogwattes is, haalt je dode huidcellen op een wat mildere wijze weg, dan een scrub masker. Het zorgt er als het ware voor dat het dode huidcellen van de huid afweekt, terwijl je met een scrub dus wél drie lagen dode huid wegwerkt.

Interessant dus, want voor mijn gevoelige huid zou dit een prima product kunnen zijn. We weten allemaal dat ik niet zo van de gezichtsmaskertjes ben, maargoed… Ik vind het wel leuk om ze te testen. Dit masker kostte me €2,79 bij Kruidvat.

How to?

Ja dat is even lastig, want je hebt soms van die maskers die je dan zelf met water moet mengen enzo, maar op de verpakking staat het bij dit masker niet aangegeven. Ik denk dan ook dat ik het rechtstreeks vanuit de verpakking op mijn gezicht moet kwakken. Maar alvorens wij beginnen, even een foto van mijn huid vóór het masker. Ja.. en dus ook zonder make up. Ik ken geen schaamte.

before

In de verpakking van dit masker treffen wij…. niets. Ja, het masker zelf en niets anders dan dat. Er staat op de verpakking dat Luxury Lotus Litchi royaal moet worden aangebracht op het gezicht en dat ik daarna tien minuten mag ontspannen.

Ik probeerde het zakje open te maken, maar ik was vergeten dat zulke zakjes nooit op een normale manier open zijn te trekken. Na heel wat gehengst had ik dan eindelijk een normale opening. Het masker is licht geparfumeerd en dat is dan wel weer fijn. Het ruikt heerlijk! Wat je aantreft in het zakje is een dikke rode gel, met daarin zwarte en rode korreltjes.

masker-dr-van-der-hoog

Smeren maar!

Wat de fuck is dit voor iets? Het doet me wat denken aan aardbei, vanwege de kleur en de korreltjes, maar het is toch echt lychee als het goed is. Nouja, even smeren dan maar.

smeren-Luxury-Lotus-Litchi-Mask

Haha! Ik voelde me net Pippi Langkous, de rode korreltjes lijken wel sproeten. Omdat het masker royaal moet worden aangebracht heb ik mijn gezicht dus dik besmeerd met het spul. De geur was echt heerlijk! Ik vond het er ook wel grappig uitzien. De gel maakte overigens wel een dikke bende. Hoewel het dus lekker rook, vond ik het ook wel een beetje smerig.

Resultaat

Nou, eerst lijkt het een mild masker, maar mijn huid is altijd al extreem gevoelig geweest. De eerste vijf minuten brandde het masker echt op mijn huid. Niet normaal man! Later werd het ietsje minder en begon het langzaam te drogen, waardoor de huid wat begon te trekken.

Het verwijderen van het masker was wel heel gemakkelijk. Door de korreltjes kon ik het nog een beetje scrubben en het resultaat vond ik zelf best wel goed. Je krijgt er echt een mooie, gezonde glans van en mijn huid lijkt ook ietsje strakker.

resultaat-mask

Als je niet zo’n extreem gevoelige huid hebt, vind ik dit masker wel een aanrader. Hij ruikt heerlijk en je huid knapt er wel degelijk van op. Goh! Wie had dat nou gedacht. 

Review Luxury Lotus Litchi Masker
Geur8.5
Smeerbaarheid6.3
Prijs/kwaliteit verhouding 9
7.9Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0.0