Een tijdje terug schreef ik wat ik zoal bij Lush in Utrecht kocht. In dit artikel review ik de twee shampoo bars die ik toen kocht. Ik vertel je over de soorten shampoo, hoe ze werken en wat het effect op mijn haar is.

Honey I washed my hair

Dit is de eerste shampoo bar die ik kocht. Aan de verkoopster legde ik uit wat mijn haartype gemiddeld genomen is en dit was de eerste die ze mij direct aanraadde. De shampoo is bedoeld voor redelijk normaal haar dat van zichzelf niet veel volume heeft. Het voedt je haar, zorgt dat het glanst en geeft het haar een luchtig volume.

De ingrediënten zijn: IMGP0493
Sodium Lauryl Sulfaat (Sodium Lauryl Sulfate), Honing (Honey), Parfum (Perfume),Water (Aqua), Zoete sinaasappel olie (Citrus sinensis), Bergamot essentiële olie (Citrus aurantium bergamia), *Limonene (*Limonene), *Linalool (*Linalool), amyl cinnamal (Amyl cinnamal), Citronellol (Citronellol), Lilial (Lilial)
(Bron: Lush)

De meeste ingrediënten zijn natuurlijke. De volgende ingrediënten zijn veilige synthetische, waarbij ik gelijk kort toelicht wat het is:

– sodium lauryl sulfaat: zorgt voor het schuim in de shampoo. Het lost vuil en vet op.
– parfum: dit zorgt natuurlijk voor een lekker geurtje. Lush probeert zoveel mogelijk natuurlijke oliën toe te voegen voor de geur. Als er parfum toegevoegd wordt, dan proberen ze ook dit op een zo natuurlijk mogelijke wijze te verkrijgen.
– amyl cinnamal: een jasmijn geurstof. Dit schijnt problemen op te kunnen leveren met een parfumallergie, dus het kan raadzaam zijn om het in dat geval eerst op een klein stukje huid te testen.
– citronellol: een kleurloze vloeistof met een roosachtige geur. Het is een natuurlijk bestanddeel van essentiële oliën.
– lilial: een synthetische geurstof. Kan ook problemen opleveren met een parfumallergie, ook hierbij oppassen als je dit hebt.

Resultaat

Ik heb niet echt voor- en na-foto’s van het gebruik van deze shampoo, omdat dit vrij moeilijk vast te leggen is voor mijn gevoel. Ik heb de shampoo een tijdje gebruikt en ik wil graag de belangrijkste punten delen die me opgevallen zijn.

Ik heb uiteindelijk wel een paar foto’s gemaakt om je te laten zien hoe mijn haar eruit ziet na een wasbeurt met Honey I washed my hair.

Je kunt zien dat het hier en daar wat droog lijkt, maar dit is de springerige structuur van mijn haar. Verder zijn de punten iets droger. Dit komt doordat ik wat geblondeerde plukken onderin heb. Ik smeer er ’s ochtends altijd wat lichte versteviging in dat tegelijk eventuele pluizigheid wegneemt.

Wat me als eerste opviel aan de shampoo was de heerlijke geur! Echt. Wow. Tijdens het wassen viel me op dat mijn haar wat droger aanvoelde als ik de shampoo uitspoelde. Een conditioner is dus voor mij wel nodig, maar die gebruikte ik sowieso wel. Tot zover geen extra handelingen dus.

De shampoo schuimt echt als een malle! Ik wrijf hem licht over mijn natte haar en de lange plukken wrijf ik tussen de shampoo en mijn hand. In no time heb je echt een bult schuim op je hoofd waar je u tegen zegt. Heerlijk!

Mijn haar voelt weliswaar wat droger aan, maar hiermee ook een stuk luchtiger. Toen ik het ging vergelijken met mijn Nivea shampoo, merkte ik dat mijn haar hiermee echt glad aanvoelde en tegelijk ook zwaar. Op die manier krijg je natuurlijk ook geen volume.

Verder pluist mijn haar minder. Ik föhn mijn haar echt altijd, omdat er anders geen vorm in zit. Na het gebruik van deze shampoo is mijn haar een stuk minder pluizig. En het ruikt echt heerlijk!

Conclusie

Het belangrijkste dat deze shampoo doet voor mijn haar is het voeden op een juiste manier. Na het wassen en drogen van mijn haar, ziet het er zacht uit, pluist het niet en zit er een luchtig volume in.

Met andere shampoo moest ik voor het föhnen nog een flinke dot volumemousse in mijn haar smeren. Met deze Lush shampoo is dat eigenlijk wel verleden tijd. Ik gebruik alleen een lichte spray dat mijn haar beschermt tegen de hitte van de föhn. That’s it!

Aangezien ik ’s avonds altijd mijn haar was, vind ik het wel fijn als ik de volgende ochtend ook nog wat volume in mijn haar heb. De ene dag lukt dit beter dan de andere dag. Toch merk ik dat dit een stuk makkelijker is sinds ik de Lush shampoo gebruik! Mijn haar voelt de volgende ochtend zacht aan en heeft vanaf mijn hoofdhuid een luchtig volume.

Je koopt Honey I Washed My Hair bij Lush voor €8,95. Je krijgt hiervoor een shampoo bar van 55 gram. Mij werd verteld dat ik mijn halflange haar hiermee zo’n tachtig keer kon wassen. Voor mij betekent dit zo’n veertig wasbeurten, aangezien ik mijn haar altijd twee keer was.

Voor mensen met redelijk normaal haar, niet droog en geen extreem vet haar, kan ik deze shampoo dus van harte aanraden! Het maakt je haar zacht en zorgt voor een luchtig volume. Je haar zal minder pluizen en je zult hiermee ook minder stylingsproducten nodig hebben.

Review: Lush - Honey I washed my hair
Geur8
Resultaat8
Prijs6.8
Gebruiksgemak7
7.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0.0

Over de auteur

Probeert studenten wat bij te brengen over de Nederlandse taal. Woont samen met vriend, drie honden en een kat. Gaat in 2018 trouwen en heeft alles voor deze dag al jaren uitgestippeld op Pinterest.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.