De Krups Piccolo is geen nieuw model. Maar nu hij bij Albert Heijn en Bol.com is afgeprijsd van 90 naar 40 euro, wil ik graag even mijn ervaring delen met dit prachtige apparaat.

Al zeker een jaar staat de Krups Piccolo op mijn verlanglijstje.

Krups piccolo latte macchiatoEigenlijk had ik een oogje op zijn grotere, stoerdere broer, de Oblo. Maar die was nog een stuk duurder, dus de Picollo was bereikbaarder voor mij. Maar ja, 90 euro is nog veel als je niet omkomt in het geld en je een prima werkende Senseo hebt. Het bleef dus bij dagdromen.

Tot ik vorige week in de Albert Heijn oog-in-oog stond met een prachtige aanbieding: de Picollo was afgeprijsd naar minder dan de helft van het geld! Slechts voor 40 euro was hij eindelijk van mij. Ik bood mijn excuses aan aan mijn oude, trouwe Senseo, die nu plaats moest maken voor een strakker model.

Het schuldgevoel was al gauw voorbij toen ik de eerste Latte Macchiato zette. Vier prachtige laagjes maakten een mooier resultaat dan ik in de meeste cafés heb gezien. Dat komt omdat je voor (o.a.) Latte Macchiato en Cappuccino niet één, maar twee cups gebruikt. Eerst een cupje met melk en schuim, en daarna de koffie. Precies zoals het hoort! Een dikke schuimlaag met heerlijke koffie eronder. En er zijn enorm veel mogelijkheden: Van chocolademelk tot (ijs)thee, hij kan het allemaal.

De Krups Piccolo is kleiner dan ik dacht, en dat is in dit geval een positief punt.

Waar de Senseo met extra groot reservoir een groot stuk van mijn aanrecht in beslag nam, past de Picollo in een klein hoekje. De cups zijn wel wat groter, dus daar moet ik nog een mooi plekje voor vinden.

Hoewel ik blij ben met mijn aankoop, zijn er ook wat nadelen aan het apparaat. Er zit bijvoorbeeld een heel klein reservoir in, slechts 60 ml. Daarnaast moet je erbij blijven, want de koffie blijft stromen tot je het hendeltje terugschakelt. Hij is ook wat kieskeurig: alleen de cups van Dolce Gusto passen erin. En dat is een duur grapje: voor een doosje van 16 stuks betaal je 4,95. In het geval van de Cappuccino heb je hier dus maar 8 bakjes koffie voor. Dat is zo’n 60 cent per keer! En aangezien ik normaal 2 keer koffie op een dag drink, doe ik nog geen week met een doosje. Duur grapje dus.

Maar ach, niemand is perfect. Als ik ergens een kopje koffie bestel is die zeker 3 keer zo duur, en vaak nog niet half zo lekker. En als het geld op is, heb ik altijd nog de Senseo. Die begrijpt het wel.

Maak nu gebruik van de aanbieding. Word ook verliefd en koop ‘m hier!

Over de auteur

Koopt alleen blauwe dingen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.