Een tijdje geleden was ik op een webshop wat aan het windowshoppen en toevallig kwam ik de Beach Blonde lijn van John Frieda tegen. Google wist mij te vertellen dat dit niet een nieuwe lijn is, maar eigenlijk een lijn die een comeback maakt. Tien jaar geleden werd Beach Blonde uit de schappen gehaald. Heel vrouwelijk Amerika raakte blijkbaar diep in de put vanwege het verdwijnen van de Beach Blonde Sea Waves spray en via eBay werden de flesjes verkocht voor 120 dollar per stuk.

De Beach Blonde Sea Waves  spray klonk eigenlijk net als Sea Spray van Lush. Ik heb besloten om de hele John Frieda Beach Blonde lijn aan te schaffen. Dit houdt in: de shampoo, conditioner, een haarmasker en de beroemde Sea Waves spray.20150804_112019

De volgende dag stond de pakketbezorger al voor mijn deur. Ik was zo blij! Ik hou van snelle pakketjes, want we weten ondertussen allemaal wel dat ik ongeduldig ben. Mijn pakketje was kleiner dan ik had verwacht. De flessen zijn namelijk van een andere vorm dan de andere lijnen van John Frieda.

De shampoo, conditioner en het masker zijn echte zomerse producten. Ze ruiken naar munt en dit verfrist mijn hoofdhuid, na een warme dag geeft dit een extra schoon gevoel. Dat verdwijnt snel, want de conditioner voelt eerst wel goed. Na langere tijd gebruiken voelde ik een vieze laag over mijn haar tijdens het wassen. Het voelt slijmerig en ik krijg er gewoon rillingen van over mijn rug als ik dit schrijf. De laag blijft na het uitspoelen, maar is weg zodra mijn haar opdroogt.

Als het droog is, zit het wel gelijk fantastisch. Ook als ik er voor kies om de Ocean Waves Spray niet te gebruiken glanst het als een malle, voelt het gevoed en pluist het totaal niet. Als ik door de regen heb gefietst pluist het licht maar krult mijn haar ook enorm. Dit vind ik een heel fijn voordeel aan de Beach Blonde lijn, mijn haar pluist namelijk erg snel en voelt snel droog aan.

Als ik er voor kies om de Ocean Waves Spray te gebruiken, dep ik mijn haar kort droog totdat het niet meer drupt. Vervolgens borstel ik het voorzichtig uit en spray ik de Ocean Waves spray er in. Ik zorg ervoor dat het goed is verdeeld en ik zie gelijk verschil! Mijn haar krult en er zit heel veel slag in, plus dat er gelijk veel meer volume in zit.

De Ocean Waves spray ruikt heerlijk naar kokos.

De verstuiver is prettiger dan de Sea Spray van Lush, hier komen echt neveldruppels uit in plaats van een harde spray. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik meer in mijn haar krijg en het product is zo beter te verdelen.

Sea Spray van Lush heeft als voordeel dat ik het iedere dag kan gebruiken zonder dat het mijn haar uitdroogt, maar wel stug maakt. Ocean Waves van John Frieda heeft dit voordeel helaas niet. ’s Avonds voel ik al dat mijn punten gortdroog zijn en als ik het product de volgende dag weer gebruik, is het alleen maar een pluizig, droog plukje stro.

20150804_111954De slijmlaag van de conditioner en het masker maakt dat ik deze lijn niet meer zal kopen. De munt is een heel fijn pluspunt, maar eigenlijk alleen in de zomer. In de winter zal mijn hoofd alleen maar sneller koud worden, wat niet de bedoeling is. De Ocean Waves spray is fijn, maar kan ik alleen om de dag gebruiken. De producten gaan wel heel lang mee, ik gebruik de hele lijn nu een maand, iedere dag. Uit de shampoofles mist een kwart, en de conditioner heeft nog een kwart product over.

Het masker heb ik drie keer gebruikt, maar de Ocean Waves spray is bijna op. Deze koop ik misschien wel weer opnieuw, maar dan wissel ik ‘m wel af met de Lush Sea Spray. Oh, en zodra de Ocean Waves op is, giet ik de Sea Spray gewoon over in het flesje van John Frieda.

De John Frieda Beach Blonde lijn is te koop bij de drogisterij. De shampoo kost 9,49. De conditioner en het masker kosten beiden 8,99. De Ocean Waves spray kost 10,99.

 

 

Over de auteur

Wij zijn Lilyrose, een online magazine dat zich bezighoudt met entertainment, lifestyle, liefde en alle dingen die daar tussenin hangen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.