Ik krijg vaak te horen van mensen dat ik zo’n mooie huid heb. Dat lijkt (vanaf een afstandje) ook wel zo denk ik. Toen ik net zo groot was als nu en in de brugklas zat was dat wel anders. In groep zeven kreeg ik al vreselijke acne, rode vlekken en enorme poriën. Het was afschuwelijk. Ik schaamde me er enorm voor en de reactie van mijn omgeving was: ”ach, dan ben je er op de middelbare school vanaf.”

Pff… Twee jaar lang wachtte ik tot ik er vanaf zou zijn, maar het werd alleen maar erger. In de brugklas was ik veranderd in één grote steenpuist, mét beugel en driedubbele onderkin. Pas tegen het einde van de vierde klas werd mijn acne langzaam minder, maar ook daarna kreeg ik nog regelmatig puistjes. Vooral voordat ik ongesteld moest worden (we’ve all been there…) Healing-Honey-Mask-Review

Mijn huid is eindelijk gekalmeerd

Wat ik daarvoor heb gedaan? Helemaal niets! Wat mij wel heeft geholpen met het verminderen van puistjes is benzoylperoxide en dit haalde ik zonder recept bij de apotheek. Nadat ik het twee weken gebruikte was een groot deel van mijn puistjes al verdwenen. Dat was een wonder! Niet alleen op mijn gezicht verdwenen de puistjes, maar ik had ook vreselijke acne op mijn rug en borst: ook deze verdwenen langzaam zonder daar benzoylperoxide op te smeren.

Nu mijn huid rustig is, ben ik sceptisch voor alles wat ik erop smeer. Ik gebruik geen crèmes, geen doekjes of andere bullshit. Toch zit me één ding enorm dwars: mijn enorme poriën. Dat klinkt weer zo erg als een meisjesprobleem en dat is het vast ook. Misschien valt het niemand op, dat weet ik niet, maar ik stoor me er enorm aan.

En daarom ga ik nu, tegen al mijn principes in, iets op mijn huid smeren. In de hoop dat het werkt en dat het beter wordt. Wie weet…

Dr. van der Hoog Healing Honey Mask

Dit masker (€2,29 bij Kruidvat) zou de poriën kleiner maken en de huid laten rusten. Uiteraard bereik je het beste resultaat als je dit masker wekelijks gebruikt… Oké… Ja. Dat ga ik dus niet doen, want het masker is veel te duur. De ingrediënten in dit masker doen er niet zo toe, maar één ding valt wel op: Het masker bestaat voor een groot deel uit alcohol. Begrijp me niet verkeerd! Ik kan alcohol in de meeste situaties heel prima waarderen, maar in een ”helend” masker vind ik het wel wat vreemd. Je wil de huid toch laten rusten en niet droog maken? Nouja… het zal wel.

Before

Dit is zijn de ”before” foto’s van mijn huid. Niet heel charmant, dat begrijp ik, maar jullie willen het resultaat zien, dus dan moet ik ook laten zien hoe het er voor die tijd uitzag. (de foto’s zijn niet bewerkt)

Before-Healing-Honey-Mask

Het masker dat ik nu ga gebruiken is een peel off masker. Ik heb nog nooit zoiets gebruikt, dus ik weet niet zo goed wat ik kan verwachten. Als het goed is kan ik het masker straks dus van mijn gezicht aftrekken. Als een soort Wendy van Dijk die haar Dushi gezicht eraf trekt… maar dan dus onzichtbaar, want het is een doorzichtig masker. Voor iedereen die zat te wachten op een maffe foto van mij met vreemde zwarte kwak op m’n gezicht: u komt bedrogen uit.

Smeren!

Wat een gedoe, wat een gedoe! Het ruikt naar honing en is één dikke brij. Het is op mijn ooglid gekomen… dit masker lijkt wel van die basisschool lijm. Op de gebruiksaanwijzing staat: een dun, egaal laagje aanbrengen. Uhm? Hoe is dat mogelijk, het is erg veel en super dik. Volgens mij loop ik de rest van mijn leven met lijm op mijn gezicht.

Smeren-Healing-Honey-Mask

Volgens de gebruiksaanwijzing moet ik nu tien tot twintig minuten (what is that about? kies gewoon een concrete tijd) ontspannen… Sigaretje dan maar om bij te komen.

Eraf halen

Oh My God!! Dit is echt het meest nare masker ooit en het zit ook nog in mijn haar. Het voelt wel als een opluchting om dit ding eraf te trekken, want mijn huid brandt helemaal. Doordat ik een te dikke laag op mijn wangen heb gesmeerd gaat het masker er niet bepaald af, want het lijmmasker is nog niet helemaal opgedroogd. Wat een drama!

Peel-off-Healing-Honey-Mask

Ik heb ook ineens een baard.

baard-1

Mijn God! Dit doet zo veel pijn. Ik wil heel hard huilen.

Healing-Honey-Mask-pijn

Het grootste gedeelte is nu van mijn gezicht. Zo ziet het masker er nu uit. Het lijkt zo wel alsof ik kei harde seks heb gehad en er niets meer van het condoom over is. Sorry voor mijn rare fantasieën.

condoom-1

Resultaat

Een rood gezicht dat in de fik staat. Volgens mij doet dit masker niets voor je poriën, het zorgt er gewoon voor dat je geen gezicht meer over hebt. Nee, dit doe ik echt nóóit meer! Ik zie overigens ook bijna geen verschil. Jullie?

resultaat-healing-honey-mask

 

Review: Dr. van der Hoog Healing Honey Mask
Smeerbaarheid 2
Gebruikersgemak 2.5
Prijs/kwaliteit verhouding 5
Makkelijk om te verwijderen0.1
Resultaat0.2
2Totale score
Waardering gebruiker: (1 Stem)
4.7