Al een paar jaar gebruik ik een concealer van Estée Lauder. Een mooie, lichte concealer waarvoor ik normaal €31,- neer moet tellen. Echter wilde ik voor de verandering eens een budgetvriendelijke variant proberen, om te zien hoe deze me bevalt én om geld te besparen. Dit werd de Bourjois City Radiance Reveal, op dat moment in de aanbieding bij Etos voor €8,-.

De looks van Bourjois city radiance reveal

De concealer zit in een compact, vierkantig glazen flesje met een glanzende dop. Het glas is mat en de merknaam is er aan de zijkant van het flesje in gedrukt lijkt het wel. Het geeft het flesje een heel luxe uitstraling.

Middels een draaidop komt er dan een sponsje tevoorschijn, waarmee je de concealer aan kunt brengen. Deze heeft een mooi formaat, zodat je hem prima onder je ogen kunt gebruiken.

Ik koos de lichtste kleur van de drie, met de originele naam ‘light’. Toen ik de Bourjois city radiance reveal in de winkel testte, viel me op dat hij een gelige ondertoon heeft. Dit is perfect voor mijn huid, omdat deze ook een gelige ondertoon heeft.

De kleur is echt voor lichte huidjes, maar valt hij iets te licht uit dan is dat geen enkel probleem. Zo doe je gelijk mee in de contouring trend! Hierbij is het gebruik van lichte kleuren rondom de ogen en op je jukbeenderen juist de bedoeling.

Donkere kringen wegwerken met Bourjois city radiance reveal

Dan komt de daadwerkelijke test. Heeft Bourjois het met deze concealer voor elkaar gekregen om een product te maken die je donkere kringen moeiteloos verbergt?

Om het resultaat het beste te kunnen laten zien, heb ik eerst een foto gemaakt van mijn gezicht zonder enige make-up. Ik kom net onder de douche weg, waardoor mijn gezicht wat roder is dan normaal. Ook zie je dat ik mooie gekleurde kringen onder mijn ogen heb, wat me geen wakkere aanblik geeft.

Ik breng de Bourjois city radiance reveal in een paar stipjes onder beide ogen aan en stip vervolgens nog wat op mijn ooglid. Zo heb ik rondom mijn ogen concealer zitten. Dit geeft een frisse oogopslag.

De concealer is met je vingers makkelijk deppend te verdelen onder je ogen. Hij is perfect qua dikte, niet te dik en niet te dun. Dit zorgt ervoor dat hij makkelijk dekt en in één laagje ook de donkere kringen wegwerkt. Als je hem verdeelt, voelt hij nog ietsjes plakkerig aan, maar dit verdwijnt zodra het eenmaal uitgesmeerd is.

De look verder afmaken

Als je alleen de Bourjois city radiance reveal draagt, zie je wel een duidelijk kleurverschil met de rest van mijn gezicht. Niet gevreesd! Er komt nog wat foundation bij. Hiervoor gebruik ik de foundation van Dr. Hauschka in kleur 01. Deze is qua tint net wat donkerder dan de concealer, waardoor je een mooi contrast krijgt tussen het gebied rondom de ogen en de rest van het gezicht.

Eenmaal afgepoederd met mijn favoriete poeder van Clinique (Blended face powder in de kleur Transparency Neutral), is het opvallende verschil tussen foundation en concealer weggewerkt. Klaar om de rest van de make-up aan te brengen!

Conclusie

Ik ben blij verrast over deze mooie, budgetproof concealer van Bourjois. De City radiance reveal zorgt voor een egale dekking en werkt de donkere kringen onder je ogen prima weg.

Gedurende de dag blijft hij goed zitten, trekt niet in de lijntjes en zorgt niet voor mascaravlekken rondom je ogen.

Ik kocht hem in de aanbieding bij Etos voor €8,-, maar normaal kost hij €12,99. Voor deze prijs heeft de Bourjois city radiance reveal mij zeker overtuigd!

Over de auteur

Probeert studenten wat bij te brengen over de Nederlandse taal. Woont samen met vriend, drie honden en een kat. Gaat in 2018 trouwen en heeft alles voor deze dag al jaren uitgestippeld op Pinterest.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.