Enkele weken geleden schreven we over Apotek, een nieuw merk dat verkocht wordt bij de Action. Apotek komt met vier verzorgingsproducten en de aankomende weken ga ik ze alle vier testen. Sommige (denk aan de shampoo) hebben natuurlijk even tijd nodig om te checken wat ze precies doen. Vandaag: Apotek hand & body lotion. Deze flacon van 300 ml kun je voor €1,59,- aanschaffen. 

Apotek Hand & Body Lotion: beetje info vooraf

De Apotek hand & bodylotion is, volgens de makers, een lichte, voedende lotion die je voor alleen je handen, of het hele lichaam kunt gebruiken. Het leuke van Apotek is dat de vier producten allemaal dezelfde geur hebben. Zo kun je je haren wassen, in bad gaan (of onder de douche) en daarna deze hand & body lotion gebruiken om het helemaal af te maken. Dit product kun je twaalf maanden na opening nog gebruiken. Best lang!

Apotek Hand en body lotion review

Het product zit in een handige fles met een pompje. Das niet alleen hygiënischer, maar het zorgt er daarnaast voor dat er geen ”resten” achter blijven. Lieve dames: haven’t we all been there? Dat je eerst de opgedroogde korstjes van je favoriete bodylotion moet verwijderen, voor je hem kun gebruiken? Nee? Ben ik de enige die het vergeet schoon te maken? In dat geval heb ik niks gezegd: maar dit pompje is toch wel verrekte handig!

Ingrediënten:

Een goed product, gebruikt goede ingrediënten. Eens? Mooi! In Apotek hand & body lotion vinden we onder andere water en alcohol. Alcohol droogt – zoals u allen weet – uit, dus voor een verzorgend en voedend product is dat wel een gekke toevoeging. Verder begrijp ik de helft van de ingrediënten niet.

Apotek Hand en body lotion review

Hoe goed doet ‘ie het?

Goed, een paar pompjes en hoppa! Je hebt de crème al op je hand liggen. Apotek hand & body lotion voelt echt als een wat dikkere bodylotion aan, maar zodra je gaat smeren, wordt het heel dun. Grappig! Met één pompje heb je eigenlijk al te veel crème voor alleen je handen. Ik vraag me af hoe lang dit product meegaat, maar ach, voor het geld hoef je het niet te laten.

De hand & body lotion trekt niet heel erg snel in. Op het begin is ‘ie vrij dik/plakkerig, maar na enkele minuten droogt hij aardig in de huid. Let wel op met smeren, want de restjes gaan vrij snel klonteren (bijvoorbeeld tussen je vingers) en dat zorgt ook voor wat geplak hier en daar.

Apotek Hand en body lotion review

Na enkele minuten, als Apotek hand & body lotion is ingetrokken, voelt de huid heel erg zacht aan. Dit verandert als je nog enkele minuten wacht. Mijn handen worden er dan vrij droog van. Ze voelen ruwer aan dan zonder de creme. De restanten die ik te veel had, heb ik op mijn arm gesmeerd, en ook die begint wat trekkerig/droog aan te voelen. Op de binnenkant van de handen, blijft hij wel wat zachter. Gelukkig maar! Pluspuntje voor Apotek!

Nog even over de geur

Zoals hier boven al genoemd: de producten van Apotek ruiken allemaal hetzelfde. Het is een combinatie van groene thee, sinaasappel en citrus. Het ruikt dan ook super fris, maar de geur is met een kwartiertje al grotendeels verdwenen. Zonde!

Conclusie:

Hoewel Apotek hand & body lotion olijfolie en aloë vera heeft, voelt de huid niet zo gehydrateerd of elastisch na het aanbrengen. Hoewel het super handige (en ook best mooie) flesje je prima laat doseren, gebruik je al gauw te veel van het product. De geur is heerlijk fris, maar vervliegt ook aardig snel. De huid voelt na een tijdje droog en stug aan, zoals het kan doen in de winter. Heel erg jammer! Toch vind ik dit wel een leuk product voor ”erbij”. Je gebruikt hem gemakkelijk en omdat het er best leuk uitziet, zou je hem bijvoorbeeld op kantoor zo op je bureau kunnen zetten.

Apotek Hand en body lotion review

Apotek hand & body lotion is compleet biologisch en op de foto’s lijkt het alsof het een vrij robuuste fles is, maar – helaas – de flacon is gewoon van plastic. Daar zit dan ook nog wel een klein verbeterpuntje voor de makers. Als je echt compleet biologisch en ecologisch verantwoord bezig wilt zijn, dan zorg je er natuurlijk voor dat ook je flesje aan die eisen voldoet.

Al met al aardig qua geur en prijs. Toch is het voor mijn huid iets te veel alcohol, waardoor het al snel geïrriteerd aanvoelt. Test hem vooral bij jezelf (voor het geld hoef je het niet te laten) en plaats dan ook jouw punten in de reviewbox hieronder! Zo kunnen de lezers zien hoe het product bij verschillende mensen werkt. Is leuk!

Volgende week: Apotek Bath & Shower Gel. Tot dan!

 

[Review] Apotek: Hand & Body Lotion
Hydratatie 55%
Geur75%
prijs/kwaliteit65%
65%Totale score
Waardering gebruiker: (1 Stem)
72%

Over de auteur

Ik eet geen rode dingen.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.