De Hollandse aardbeien zijn weer te koop! Toen ik hier in de supermarkt langsliep, liep het water me spontaan in de mond. Ze roken zo lekker!

Aardbeien kun je natuurlijk heel goed als tussendoortje eten. Ik koos ervoor om een lekker toetje te maken waar ik ze bij kon serveren.

Pudding

Pudding, dat wilde ik maken! En daar sta je dan voor het schap. Kloppudding en kookpudding in allerlei smaken.

Toen viel mijn oog op het pak custard van Dr Oetker. De inhoud was vele malen groter dan de andere verpakkingen en ik was gelijk benieuwd naar de smaak! Die werd het!

Benodigdheden

Natuurlijk zal de rest van dit artikel gaan over het maken van dit toetje!

Met het pak van Dr. Oetker kun je zowel custardpudding als custardvla maken. Ik zal de pudding nu doornemen, aangezien ik de vla nog niet heb gemaakt. Die gaat ongetwijfeld nog volgen!

Je hebt nodig:

– 65 gram custard
– 65 gram suiker
– 1 liter melk

En een grote puddingvorm / kleine puddingvormpjes om het mengsel in te doen. Ik gebruikte de puddingvormpjes van Dr. Oetker, deze kan je hier bestellen.

Hier maak je echt een gróte hoeveelheid mee! Als je kleine puddinkjes wilt maken, dan kun je er 8 maken hiervan. Wil je minder maken, dan kun je de hoeveelheid prima door tweeën delen. Neem dan 33 gram custard, 33 gram suiker en een halve liter melk.

Werkwijze

Als eerste maak je een mengsel van de suiker en de custard. (Let ook eens op de verandering in de structuur van de custard, dit viel mij direct op!)
Neem vervolgens 6 eetlepels melk en roer dit door het suiker-custardmengsel. Dit kan wat klonten opleveren, deze kun je even platdrukken aan de rand van het schaaltje.

De resterende melk verwarm je tot deze heet is. Melk koken is niet moeilijk, maar wel iets waar je bij moet blijven staan. Om te voorkomen dat het overkookt of aan de bodem van de pan blijft zitten, roer je het gewoon regelmatig met een houten lepel door. Zet het vuur ook niet te hoog, op een middelmatig vuur gaat het prima.

Als de melk heet is (gewoon even je vinger erin dopen), voeg je het custardmengsel al roerende aan de melk toe.

Dit geheel breng je al roerende aan de kook. Roer ook echt goed, want anders koekt het licht aan op de bodem. Je kunt hier het vuur ook iets hoger zetten zodat het iets sneller gaat. In tegenstelling tot de melk, zal dit niet overkoken. Zodra er luchtbellen vanaf de bodem ontstaan, zet je het vuur weer iets lager.

Als het eenmaal kookt laat je het nog circa 3 minuten zachtjes doorkoken. Roer het ook nu af en toe door. Op het eind moet je een mengsel hebben dat qua dikte lijkt op yoghurt.

Spoel de puddingvorm om met koud water en giet de pudding in de vorm. Laat het vervolgens 3 uur afkoelen, ik zette het gewoon in de koelkast. Hierna kun je de pudding op een plat bord storten en serveren.

Tip! Om te voorkomen dat er een vel op je pudding komt kun je er direct even wat suiker overheen strooien, als het in de vorm zit.

Serveren maar!

Tijd om dit heerlijke toetje te serveren met verse aardbeien of een doosje diepvriesfruit. De smaak van de pudding lijkt een beetje op die van vanillevla, dus hier kun je rekening mee houden bij het kiezen van het fruit. Of neem een chocolade- of aardbeiensaus en wat slagroom als je dit lekkerder vindt.

Ik koos voor de aardbeien, om het toetje voor mij gevoel nog iets gezonder te maken.

20150410_222610-1

Eet smakelijk!

Over de auteur

Probeert studenten wat bij te brengen over de Nederlandse taal. Woont samen met vriend, drie honden en een kat. Gaat in 2018 trouwen en heeft alles voor deze dag al jaren uitgestippeld op Pinterest.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.