Snapchat is geweldig. Ik gebruik het regelmatig, hoewel ik vrijwel nooit foto’s post van Snapchat. Het is fijn dat we met de technologie van vandaag kunnen zien hoe we er hadden uitgezien als boterham, strijkijzer, of bijziende panda.

Zo was er een filter waar je je make-up aan kon passen. Ik was blij. Ik kon van alles proberen, zonder zooi op mijn gezicht te smeren (wat er die avond weer af zou moeten). De gekste kleuren kwamen voorbij, maar ik ga toch altijd wel voor blauw.

De kleur beviel me wel. Ik besloot op zoek te gaan naar offline blauwe lippenstift. Ik vind lippenstift een truttig woord, maar ik vrees dat ik er voor dit artikel niet omheen kan. Lippenstift dus.

Ik was blij toen ik ontdekte dat Douglas een webshop heeft. Zo hoefde ik dus die hele stinkwinkel niet in. Want zelfs met mijn gebrekkig reukvermogen kan ik niet tegen die parfumwalm. Ik struinde flink wat merken af. Ik had de goede kleur al gauw gevonden.

Dacht ik. Toen ik de lippenstift uitpakte viel de kleur me al een beetje tegen: veel lichter dan ik op het plaatje had zien staan. Toen ik hem opdeed gingen mijn nekharen overeind staan: mijn lippen werden felroze.

Kennelijk had ik een mood-lipstick gekocht. Zoals je vroeger mood-ringen had (die altijd vonden dat ik vol haat zat, want ik had koude vingers), heb je dus ook mood-lippenstift. Ik keek nog eens op de geurloze website: het stond inderdaad in de beschrijving. Maar wie leest nu de beschrijving van lippenstift? Wat kan mij het schelen wat er in zit en hoe groot hij is? Ik wil gewoon de blauwe, verdorie!

Teleurgesteld ging ik nog maar eens op zoek. Ik kwam terecht bij Nyx. Ik las dit keer de beschrijving en inderdaad, deze lippenstift was blauw. Vol nieuwe hoop gooide ik mijn mandje vol en de volgende dag had ik dan daadwerkelijk blauwe lippenstift in huis.

De kleur was perfect, en hoewel het niet erg goed bleef zitten was ik blij. Ik weet niet wanneer ik dit op moet maar ik ben gelukkig met het feit dat ik ook offline met blauwe lippen kan rondlopen. Op een strijkijzer lijk ik vaak toch al een beetje.

Dat was mijn verhaal over de queeste naar de blauwe lippenstift, en laten we hopen dat ik voorlopig het woord ‘lippenstift’ niet meer hoef te gebruiken.

Over de auteur

Koopt alleen blauwe dingen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.