Wanneer ik aan het maken van een roadtrip denk, wil mijn fantasie nog wel eens op hol slaan. Ik zie mezelf al rijden over wegen die nooit lijken te eindigen, met mijn haren in de wind en de zon op mijn gezicht. In een mooie cabrio natuurlijk (zo´n exemplaar lijkt me wel wat), want zonder open dak klopt het scenario al niet meer. En waar kan dit tafereel zich anders afspelen dan in Amerika?

Dream on, dit gaat er in mijn geval voorlopig niet van komen. Maar hé, er zijn best goede alternatieven voor als je toch dat roadtrip-gevoel wilt ervaren. Hier drie routes waar je geen oceaan voor hoeft over te steken. Ook prima te doen in je eigen oude rammelbak!

Alpenstraße – Duitsland

Rondrijden in Duitsland klinkt misschien niet heel spannend, maar deze route bewijst dat ons buurland absoluut spectaculair kan zijn. De Alpenstraße loopt van Lindau aan de Bodensee tot Schönau aan de Koningssee en is 450 kilometer lang. Onderweg zie je bergen, Alpenweiden, bossen, meren, maar ook prachtige kerken en sprookjesachtige kastelen. Klinkt aardig paradijselijk, toch? Kijk voor meer informatie op de algemene website over de Alpenstraße.

Corniche – Frankrijk

Alleen de naam Côte d´Azur roept al een vakantiegevoel op. In dit kustgebied liggen de drie Corniche-wegen. Het gaat hier om drie routes die allemaal in Nice beginnen en in Menton eindigen, maar die ieder hun eigen unieke bezienswaardigheden hebben: de Corniche Inférieure, de Moyenne Corniche en de Grande Corniche. Langs de route vind je oude dorpjes, ruïnes en natuurlijk: de zee! Ook eindbestemming Monaco is de moeite waard. Kijk hier voor meer informatie.

Estoril kustweg – Portugal

Een andere zomerse bestemming is de Estoril-kust van Portugal. Begin je reis in het charmante Lissabon, volg dan de kustlijn en rijd tenslotte landinwaarts naar Sintra. Ten westen van Sintra ligt een groot natuurgebied en in de stad zelf staat het indrukwekkende Palácio Nacional. Kijk voor meer informatie op deze site.

Nog wat inspiratie nodig voor je volgende vakantiebestemming? Lees dan ook onze andere reisartikelen.

 

Over de auteur

Wij zijn Lilyrose, een online magazine dat zich bezighoudt met entertainment, lifestyle, liefde en alle dingen die daar tussenin hangen.

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.