Een hele tijd geleden ontmoette ik via Twitter een blogger. Nu is dat niet zo gek, er zitten immers vrij veel bloggers  op Twitter. Wat wel bijzonder is, vind ik, is de klik die ik al vanaf het eerste moment met deze blogger had. Toffe gesprekken en een zelfde gevoel voor humor bracht ons dichter bij elkaar. En inmiddels is die persoon mijn vriendin.

Grappig hoe dat soms kan gaan. Hoe je zo’n klik kunt hebben met iemand die je online hebt leren kennen. Of dat nu Facebook, Twitter of zelfs f*cking Tinder is. Met sommige mensen heb je nu eenmaal meer gemeen dan met mensen die bij je in de buurt wonen.

Oh ja, ze woont niet helemaal in de buurt

Ik woon zo’n beetje in het zuidelijkste puntje van Zuid-Limburg. De vrouw in dit verhaal is afkomstig uit Friesland. Tegenwoordig woont ze dan toevallig in Groningen, maar een pokke end blijft het hoe dan ook. Om de zoveel tijd rijdt de één richting zuiden, of de ander richting noorden. Niet eenvoudig nee, maar je koestert op die manier wel ieder moment samen.

Op de een of andere manier vinden mensen dat toch raar. Dat je iemand leert kennen die zo ver weg woont. Of die je gewoon helemaal niet kent. Daarnaast vinden ze het vooral het feit dat ik haar online heb leren kennen ietwat vreemd. Er zijn altijd mensen die het niet snappen, niet alleen ouderen. Dat zie je, dat merk je, dat hoor je aan ze. Zeker bij mensen die niet veel met social media doen.

Dat we daar maar even gauw mee stoppen

Waarom moet dat in deze tijd nog steeds zo zijn eigenlijk, vraag ik me af. Waarom zou de manier waarop je elkaar hebt leren kennen een relatie ‘minder’ maken?

Veel belangrijker is juist dat het bij ons hartstikke goed gaat, lijkt me. Want, even tussendoor, het is echt een fantastisch mens! Maar goed, blijkbaar is het nog steeds een taboe. Zelfs in het jaar 2017. Als je het mij vraagt een taboe dat gauw doorbroken mag worden.


Falco Renierkens heeft een zachte G, maar ook een enorme drang zichzelf en andere van het leven te laten genieten.

 

Je Suis Falco – Blog met een zachte G.

Volg Falco ook op:
Facebook
Twitter 
Instagram

Over de auteur

Wij zijn Lilyrose, een online magazine dat zich bezighoudt met entertainment, lifestyle, liefde en alle dingen die daar tussenin hangen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.