Weet je wat jij deze Bevrijdingsdag kunt doen? Rondlopen in je onderbroek! Het is namelijk de eerste vrijdag van mei en dat betekent: No Pants Day!

Het begon allemaal door een groepje studenten van de universiteit in Texas. Ter ere van het einde van het semester, besloten ze hun broek te laten zakken.  Verwacht je nu nog meer informatie? Die is er niet! Dit is het hele gebeuren dat ervoor heeft gezorgd dat No Pants Day inmiddels in vele landen een ”dag” is.

Gaan we daar in Nederland iets van merken? Naar alle waarschijnlijkheid niet. Het leeft hier niet zo erg en zelfs in de Verenigde Staten lijkt No Pants Day iets te zijn wat voornamelijk op de universiteiten wordt ”gevierd”. Naast No Pants Day is er ook een No Pants Subway Ride ergens in januari en daar lijkt heel Amerika wel volop aan deel te nemen (voor de foto’s klik je hier, ivm copyright). Maar in Nederland is een No Pants Subway Ride in elk geval tot volgend jaar ook nog niet aan de orde. Saai hoor!

Wat kun je deze vijf mei dan wel doen?

Nou, gewoon lekker standaard een bevrijdingsfestival bezoeken (en je broek aanhouden, als het even kan). Daarnaast – grappig weetje – is het op 5 mei ook Nationale Straatvoetbaldag. Jongeren worden opgeroepen om de straat op te gaan en te voetballen. Dit om de sociale binding en integratie binnen wijken te stimuleren. Waarom ze daar 5 mei voor hebben uitgekozen, is voor ons een raadsel: dan is iedereen toch al buiten om sociaal te binden?

Goed, No Pants Day en Straatvoetbalday zijn waarschijnlijk gedoemd te mislukken tijdens deze Bevrijdingsday. Zullen we maar gewoon ouderwets de stad induiken?


Onze info over No Pants Day & No Pants Subway Ride komt van Metro Nieuws.

 

Over de auteur

Wij zijn Lilyrose, een online magazine dat zich bezighoudt met entertainment, lifestyle, liefde en alle dingen die daar tussenin hangen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.