Make-up musthaves vind ik altijd maar lastig. Want hoe kan iemand nu voor mij bepalen dat wat voor haar goed werkt, voor mij ook goed werkt? Juist, dat werkt niet. Toch wil ik een poging wagen met een vijftal producten. Een aantal gebruik ik al járen, andere pas sinds kort maar zijn wel favoriet. Ben je nog op zoek naar een leuk cadeautje voor een echte ijdeltuit? Dan zit je met deze lijst goed.

Catrice

Allereerst het product dat ik al zeker tien jaar gebruik. De All round mascara van Catrice. Ik gebruik al sinds jaar en dag waterproof mascara. Ooit onderging ik het drama van uitgelopen mascara na het fietsen door een regenbui. Dit was eens en nooit weer.

Wat ik zo fijn vind aan deze mascara is dat het borsteltje een dichte structuur heeft dat mooi taps toeloopt, om zo ook de hoekjes goed mee te kunnen nemen. Ik gebruik wel altijd een wimperkruller, omdat mijn wimpers van nature niet zo mooi omhoog staan.

En wat maakt dat ik deze mascara beter vind dan andere? Ik heb al eens duurdere merken geprobeerd, vaak kwam ik er dan achter dat het eeuwen duurde voor de mascara droog was. Daardoor was ik binnen de kortste keren een panda met hangende wimpers. Geen succes dus.

Deze mascara droogt snel, maar niet té snel. Hij spreidt de wimpers goed, maar niet overdreven met een nepwimpereffect. Hij kan tegen wat regen en vlekt nauwelijks. En het mooie is dat hij maar een paar euro kost!

Estée Lauder

Mijn absolute favoriete concealer. Ook hiervan heb ik al meerdere getest. Of de kleur was niet goed, of ze vlekten gedurende de dag, of het had gewoon niet het effect waarnaar ik zocht. Deze concealer daarentegen, is een absolute topper!

Het is een concealer met verzorgende bestanddelen. Het werkt deels als een highlighter, waardoor je er toch wat frisser en wakkerder uitziet. Verder is de formule echt perfect! Hij blijft de hele dag moeiteloos zitten (iets afgepoederd natuurlijk), gaat niet in de lijntjes rondom je ogen zitten en is enorm zuinig in gebruik. Twee keer draaien is voor mij voldoende om het gedeelte onder mijn ogen en op mijn oogleden te camoufleren. En daarbij doe ik meer dan een halfjaar met een stiftje! Het is de prijs naar mijn idee dus meer dan waard.

Benefit

De Hoola bronzer van Benefit kocht ik zo’n anderhalf jaar geleden, en hij is nog lang niet op. Het doosje was toen nog zo gemaakt dat het blikje met bronzer onderin zat. Hierdoor kon ik alleen goed bij het midden, maar niet aan de randen. Na wat knutselwerk had ik het blikje bovenin zitten en nu kan ik met een kwast ook de randjes gewoon gebruiken.

Wat maakt deze bronzer voor mij zo perfect? De kleur is perfect voor mijn lichte huidskleur met gelige ondertoon. Ik gebruik hem vooral om een beetje te shapen net boven mijn kaaklijn. Hij is enorm zuinig in gebruik, kijk naar hoeveel er nu nog in zit! Naast dat hij zuinig in gebruik is, is de kleur ook eenvoudig op te bouwen als het toch iets donkerder mag.

Een absolute aanrader als je op zoek bent naar een bronzer waar je nog lange tijd plezier van kunt hebben.

Alessandro International

Nagellak! Al jaren heb ik een enorme bak vol met allerlei kleuren. Toch zijn mijn nagels een hel in het vasthouden van nagellak, waardoor ik na twee dagen alles er weer af kan halen. Daarom begon mijn zoektocht in de wereld van gelnagellak.

De variant waarbij je alles er twee weken later weer af moet weken, leek me geen succesverhaal. Daardoor kwam ik uit bij Alessandro Striplac. Deze kun je gemakkelijk van je nagels trekken als de uitgroei te groot wordt, of als je na twee weken de kleur zat bent. Mits je dit een beetje voorzichtig doet, kan dit ook zonder veel schade aan te richten aan je nagels.

Het voordeel van deze gellak vind ik zeker de manier van verwijderen. Verder heb je maar één lak nodig als base- en topcoat. En qua kleuren is er genoeg om uit te kiezen. Het lakken vergt wel wat secuur werk, want eenmaal gedroogd in de led-/uv-lamp is er niets meer aan bij te werken. Gellak zorgt sowieso voor een lichte versteviging van je nagels, waardoor splijten al lastiger wordt.

Oriflame

Het laatste artikel dat ik hier uit wil lichten is van Oriflame. Oriflame heeft een aparte lijn, genaamd Giordani Gold. Dit is vaak de net iets luxere cosmetica.

Ongeveer een jaar geleden ontdekte ik de eyebrow gel van deze lijn. Verkrijgbaar in twee kleuren: blonde & brown. De laatste is de perfecte kleur voor mijn wenkbrauwen. Er zit een groot borsteltje in, ter grootte van een mascaraborsteltje, alleen iets smaller. Dit vind ik heel fijn werken, omdat je in één lijn door kunt smeren. Ik houd het borsteltje altijd schuin en hierdoor kan ik mijn wenkbrauwen perfect doen.

Ik heb al eens andere wenkbrauwgels geprobeerd, maar ik vond het werken met een klein borsteltje niet handig. Daarnaast droogt deze gel snel en vlekt niet als er wat zweet aan de pas komt, wat weer erg fijn is in de zomer.

Ben je nog op zoek naar een leuk cadeautje voor jezelf, je moeder, een vriendin of je zus? Dan denk ik dat bovenstaande producten leuk zijn om naar te kijken!

 

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.