Magnetronmaaltijden bieden een uitkomst voor de drukke student, de man die nog steeds niet kan koken, de luie mama en natuurlijk voor mensen die gewoon een hekel hebben aan koken (le moi!)

Toch staan veel dingen me wel tegen met zo’n magnetronmaaltijd: er zit bijna altijd vlees in, het is duur, pasta’s worden al snel te hard en in mijn kant en klare Albert Heijn maaltijden vind ik vaak zwarte haren terug. Dat is me inmiddels al vier keer overkomen met een ”verse” pasta die Albert Heijn voor bijna €5,- aanbiedt. Kortom: mijn eetlust wat betreft die pasta is wel een beetje vergaan.

Vroeger, toen ik nog een klein meisje was dat net op zichzelf woonde, haalde ik heel vaak de Mac & Cheese van Albert Heijn. De pasta vult goed en is was in die tijd niet zo duur. Inmiddels hoef je het voor het geld overigens ook niet meer te laten, want een goede magnetronmaaltijd kost al gauw meer geld dan wanneer je zelf de keuken induikt.
Daarnaast is die eeuwige Mac & Cheese na tien jaar wel een klein beetje saai geworden. Ik besloot hem te pimpen!

Nodig:

  • Magnetronmaaltijd Mac & Cheese van een supermarkt naar keuze
  • Rucola
  • Bosui
  • Peper
  • Knoflook olie (alleen te verkrijgen bij de Jumbo, maar écht de moeite waard)

En nu?

Stop de magnetronmaaltijd in de magnetron en volg hierbij de aanwijzingen op de verpakking. Met pasta’s is het over het algemeen handiger om ze een paar watt lager te verwarmen en ietsje langer, dan dat je ze op vol vermogen opwarmt. Geloof me. Ik ben hier de expert in magnetronmaaltijden.

Terwijl de kaaspasta in de oven zit, snijd je de bosui en leg je wat rucola op je bord. Gooi over de rucola wat knoflook olie en wacht op de pling! van de magnetron.
Als je pasta klaar is, hoef je hem alleen maar op het bord naast de rucola te leggen, strooi hierover de bosui en wat peper en je bent helemaal klaar om te eten. Vergeet niet de rucola ook een klein beetje te mengen met de pasta! Jum!

5 minuten werk, maar zó veel minder moeite dan een eigen pasta in elkaar draaien. 

Eet smakelijk!

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.