Time management klinkt nogal gewichtig. Toch is het handig om er goed in te zijn. We hebben namelijk allemaal wel eens het gevoel dat we meer willen doen dan er in ons schema past. Hier een paar strategieën om van jezelf een betere tijdmanager te maken.

  • Doe één ding tegelijk

Je denkt vast dat je heel efficiënt bezig bent als je tijdens het koken je teennagels lakt en intussen aan de telefoon hangt met een vriendin. Toch is het beter je op één ding tegelijk te richten. En dat geldt zeker als je je bezig moet houden met werk- of studiezaken. Leg je telefoon weg en ga vooral niet op social media (zet desnoods een tool als deze in).

  • Stel prioriteiten

Wat zou je doen als je iedere week een paar uurtjes extra had? Schilderen, koffie drinken met een vriendin of gewoon vroeg naar bed gaan met een boek? Als dit jou echt gelukkig maakt, dan moet je proberen hier ook zonder die extra uren tijd voor te maken! Er zijn ongetwijfeld andere dingen die je kunt skippen.

  • Ontdek tijdvreters

Schrijf eens een week lang precies op wat je allemaal doet op een dag, en hoeveel tijd je aan iedere activiteit besteed (schaf er eventueel een mooi klokje voor aan). Confronterend? Waarschijnlijk wel. Maar als je graag extra tijd vrij wilt maken voor de dingen die jij leuk of belangrijk vindt, dan is dit dé manier om erachter te komen waar je juist mínder tijd aan zou moeten besteden.

  • Houd je huis netjes

”Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd”, roept men altijd. Maar net als de meeste andere clichés, is ook deze uitspraak waar. Maak er een gewoonte van om iedere avond voor je naar bed gaat even een opruimrondje te maken en zorg er vooral voor dat je werkplek zo leeg mogelijk is.

  • Zet het op papier

Nog meer rust in je hoofd krijg je door alles wat je moet doen op papier te zetten. Houd een agenda bij voor al je afspraken, maak een to do list (en zet taken met prioriteit bovenaan) en maak boodschappenlijstjes. Zodra je iets opschrijft, hoef je het tenslotte niet meer te onthouden. Manage je je tijd toch even niet zo goed en slaat de stress toe? Lees dan dit artikel.

 

 

Over de auteur

Wij zijn Lilyrose, een online magazine dat zich bezighoudt met entertainment, lifestyle, liefde en alle dingen die daar tussenin hangen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.