De vakantie naar Curaçao zit er helaas alweer op. Om maar met de deur in huis te vallen: van leguanensoep is het helaas niet gekomen. Op vakantie gaan blijkt nog best een drukke bezigheid en dat was nu juist niet de bedoeling van onze Caribische-get-away. Van alle kanten kwamen goed bedoelde adviezen in de trant van: ‘ als je dit niet doet, dan ben je niet echt op vakantie geweest.’ Dit gaf op een gegeven moment zoveel vakantiestress, dat we ons maar vol overgave op ons eigen plan hebben gestort. We hebben misschien niet alles gezien, maar wel een heleboel gegeten. Echt, ik zit nog vol.

De keuze was reuze

Op een eiland geen gebrek aan vis. In tien dagen heb ik meer nieuwe vissoorten geproefd dan in de afgelopen tien jaar. Persoonlijke favoriet was de red snapper, maar ook barracuda heeft op het menu gestaan. En ja, die vis ziet er eng uit. Maar hij is wel lekker.

 

Voor een avond deden we ons voor als carnivoren en hebben we een mixed grill besteld. Een berg vlees waar je u tegen zegt, maar o zo lekker. De saté van snackbar Hennie zal nooit meer hetzelfde smaken.

Boodschappen voor gevorderdenCheesepufs

Omdat een mens niet alleen kan leven op dineetjes, hebben we ook een trip gemaakt naar de lokale supermarkt. Tegenwoordig is er ook een Albert Heijn te vinden op Curaçao, maar die hebben we toch maar overgeslagen. De toeristische beleving moet natuurlijk wel lekker authentiek zijn. De supermarkt was gigantisch groot en geheel volgepropt met Amerikaanse chips, verse groentes en producten van het Jumbo huismerk. En toen de caissière mijn pols beetpakte om me vervolgens te ondervragen waar je in Nederland mijn horloge kon krijgen, was de ervaring compleet. Beste ontdekking? De Cheese Puffs, nooit geweten dat chips zo groot kon zijn.

Decadent vliegtuigvoer

Tijdens de terugreis hield de eetpret niet op. Omdat we door een foutje van de luchtvaartmaatschappij waren geupgrade naar een hogere klasse (ja die ene verstopt achter het gordijntje) heb ik voor het eerst relatief lekker gegeten op een vliegtuig. Behalve de bonbons bij de koffie en chocoladekoekjes bij de thee, kregen we een echte menukaart gepresenteerd. Uit pure decadentie hebben we maar een wijntje bij het eten gedronken en de maaltijd zelf was niet eens slecht. Flying done right.

Het eten was heerlijk, de reis was groots. Werkelijk overal op het eiland zijn leguanen te vinden, maar toch zijn we in het onthaasten niet aan de leguanensoep toegekomen. Er zit niks anders op, we moeten maar eens teruggaan. Bijna jammer. En dan hier een afsluitende vakantiefoto, gewoon omdat het kan.

Curacao

 

Over de auteur

Dat ik ga trouwen wil niet zeggen dat ik alles ineens serieus ga nemen. Het belangrijkste van een bruiloft? Of het eten wel goed is.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.