December vol met feestdagen was nog niet eens zo lang geleden en toen stond Pasen alweer voor de deur. De afgelopen weken lonkte al het snoepgoed in de supermarkt en de drang naar suiker won het van de goede voornemens.

Feestdagenvoer

Chocolade hazen, paaseitjes, verse croissantjes en ontelbaar veel gekookte eieren zijn de revue gepasseerd.  Natuurlijk moest er uitgebreid gekookt worden met Pasen, maar ondanks de verse salade en vis uit de oven, kon ik de verleiding van gebakken aardappeltjes niet weerstaan. Het liefste met zoveel mogelijk mayonaise. En dan is er natuurlijk nog de tweede paasdag. Een dag waarop je eigenlijk het liefste in pyjama op de bank hangt. Koken is op zulke dagen wel erg ambitieus en een frietje is zo gehaald. Zo gezegd zo gedaan. Het frietje is er inderdaad gekomen, inclusief een schuldgevoel waar ik het wel mee uitzing tot het komende kerstmaal.

kater-chocola kater-ontbijt

De naderende zomer

Toen de levensvoorraad paaseitjes op was, kwam echter het besef dat we ons officieel al in de lente bevinden. En dat de zomer helemaal niet zo ver weg meer is. En dat ik nog steeds rondhobbel in mijn ‘winterlijf’, inclusief beschermend speklaagje. Dat is op z’n minst verontrustend te noemen. Want hoe ga ik in vredesnaam mezelf in vorm krijgen na de zoveel chocolade?

Tips

Omdat tips altijd handig zijn en ik mezelf dus ook moet motiveren, heb ik een lijstje gemaakt van dingen die handig kunnen zijn. Of ze ook daadwerkelijk werken, zullen we in de zomer zien.

  • Plan je maaltijden van tevoren. Dit kost even wat inspanning, maar het is wel zo fijn om van tevoren te weten wat je gaat eten. Handig met boodschappen doen en je komt minder snel in de verleiding tot slechte dingen omdat je weet wat er op het menu staat.
  • Stel jezelf een doel dat haalbaar is. Ik kan nu roepen dat ik heel graag 10 kilo wil afvallen en een marathon wil lopen en dat allemaal binnen een tijdsbestek van 3 maanden, maar de kans dat dit lukt is nihil. Blijf realistisch, de kans dat iets lukt is dan veel groter.
  • Geniet, maar met mate. Dit geldt voor zowel alcohol als suiker als vettige snacks en dus eigenlijk alles wat lekker is. Er is niks mis met af en toe wat lekkers. Beloon jezelf dus ook bij tijd en wijle op een lekker glas wijn of een reep chocolade.

Hopelijk gaat dit werken. En anders kan ik in ieder geval makkelijk blijven drijven in het zwembad.

kater-legging

Over de auteur

Dat ik ga trouwen wil niet zeggen dat ik alles ineens serieus ga nemen. Het belangrijkste van een bruiloft? Of het eten wel goed is.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.