Yes! Booze! Jenever is de nieuwe trend van het moment! Tenminste.. Dat vinden ze in Groningen. Dit voorjaar trapte Hooghoudt het terrasseizoen af met klassieke jenevermixen in een nieuw jasje. Jenever drinken wint weer aan populariteit binnen alle generaties. Voortbordurend op de gin-mania, is jenever dé drank die je moet drinken de aankomende seizoenen.

Deze zomer gaat de Groningse Familiedistilleerderij daarom een stap verder: liefhebbers live inspireren op het allereerste Jenever & Gin Festival van het Noorden. Het festival in de der Aa-kerk (zijn wij de enige die dit een opvallende naam vinden?) in Groningen onthult de oerdrank in nieuwe smaken. Proef jenever puur, in de mix of naast een heerlijk lokaal gebrouwen bier. Nice!

Het Jenever & Gin Festival viert dit heugelijke feit!

Tientallen soorten jenever en gin staan klaar om geproefd te worden; puur, in de mix of in een vernieuwende cocktail. Op het Jenever & Gin festival presenteren de vijf grootste jeneverdistilleerderijen van Nederland en tientallen kleine merken, zich aan zowel liefhebbers als professionals. Het festival is een initiatief van Boilermaker en Mister Cocktail, waarbij Hooghoudt de grote inspirator is.

Jenever & Gin festival

Hooghoudt neemt een prominente plaats in op het festival en laat zien hoe de typisch Nederlandse drank haar karakteristieke smaak krijgt. Hooghoudt vindt de kracht van kruiden, geuren en smaken in zijn dranken belangrijk. Daarnaast speelt jenever een steeds belangrijkere rol in cocktailbars. Bartender van het jaar 2015 en Hooghoudt Smaakmaker Lennart Deddens, geeft met een team van professionele nationale en internationale bartenders de kunst van mixology bloot. Dit gebeurt achter een indrukwekkende must see showbar.

Wat kun je nog meer verwachten?

Hooghoudts Chef’s Table
Een deel van de Der Aa-Kerk wordt op vrijdag- en zaterdagavond omgebouwd tot sterrenrestaurant. Deze speciale editie van Chef’s Table wordt georganiseerd door Hooghoudt in samenwerking met twee Michelinchefs. Chef Steven Klein Nijenhuis van Herberg Onder de Linden in Aduard en collega chef en eigenaar Jeroen Sportel van Bistro Vive la Vie in Groningen, bereiden een hoogstaand viergangen diner dat volledig geïnspireerd is op jenever.

Jenever & Gin in sessies
Het Jenever & Gin Festival vindt plaats in de der Aa-kerk in Groningen; dé stad waar je deze zomer moet zijn als het om jenever gaat. Rondom de kerk wordt een foodtruckplein ingericht. Tickets zijn inclusief een glas en de mogelijkheid om alle dranken te proeven. Klinkt goed, toch?

Jenever & Gin festival

Meer info:

Op vrijdag 23 juni begint het festival om 18.00u en duurt tot 22.30u
Op zaterdag 24 juni zijn er twee sessies: van 13.00u tot 17.30u en van 18.30u tot 23.00u

Ticketverkoop per sessie: vrijdagavond, zaterdagmiddag en zaterdagavond.
Early Bird (de eerste 200 kaarten): €20,-
Pre-sale: €22,50
Aan de deur: €25,00
Chef’s Table: €135,00

En nog een leuke bijkomstigheid…

Groninginnnedag
Het Jenever & Gin Festival valt samen met de eerste editie van Groninginnedag. Een soort Koninginnedag, maar dan op z’n Gronings: met droge worst, aaaaaierballen, Hooghoudt jenever en feest tot in de allerkleinste uurtjes. Want iedereen die is uitgevlogen weet: nergens zijn de nachten zo heroïsch als in Groningen. Naast het Jenever & Gin Festival zijn er op Groninginnedag in de stad tal van andere Groningse activiteiten te beleven.

Wie zien we daar?!


Wil je op de hoogte blijven?
www.jenevergin.nl
www.groninginnedag.nl

 

Over de auteur

Wij zijn Lilyrose, een online magazine dat zich bezighoudt met entertainment, lifestyle, liefde en alle dingen die daar tussenin hangen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.