Hoe vies zijn dreadlocks nou écht? De gemiddelde rasta beweert dat dreads heel erg schoon zijn. Zelf waste ik mijn dreads één keer in de week / anderhalve week. Ze stonken niet, ze zagen er niet vies uit en werden elke maand een stukje dikker. Zo’n dreadlock reis meemaken is best wel leuk! Je ziet ze elke dag veranderen en elke maand heb je weer een nieuwe favoriete dread.

Mijn ultieme fashion idool Galapril heeft ooit gepredikt dat het niet nodig is om dreads te wassen en dat dreads helemaal niet zo smerig zijn als de meeste mensen denken. Nu ben ik het niet graag met haar oneens (want ze is zo leuk!) maar ik moet haar toch écht ongelijk geven nadat ik mijn eerste dreads eruit had gekamd.

Dreadlocks zijn stiekem wel een beetje smerig. We willen het misschien allemaal niet toegeven, maar ze zijn het wel een klein beetje. 

Na het uitkammen van een aantal dreads, was ik écht gechoqueerd! De witte stukjes (die je ook wel eens in je eigen haar ziet zitten) zijn vooral stof of pluisjes, maar dichtbij de hoofdhuid is dit ook een deel vet. En hoewel ik mijn haar de maanden daarvoor niet waste en de eerste drie maanden mijn dreads ook niet heb gewassen, bleek het toch behoorlijk vettig te zijn geweest, hoewel je daar niets van zag.

In sommige dreads was de vetlaag echt van voor naar achteren doorgedrongen. Aan de buitenkant zie je daar helemaal niets van, maar aan de binnenkant is de dread compleet wit. Een combinatie van alles wat je dagelijks tegenkomt, verzameld in een enorme pluk haar.

De hamvraag: Hoe vies zijn dreadlocks nou echt?

Zo vies dus. 

binnenkant dreadlockbinennkant dreadlock

Na de eerste paar dreads, gaf het voor mij wel de doorslag om het compleet uit te kammen (met heel veel pijn en heel veel moeite en een klein beetje verdriet). Hoewel ik de dreads altijd goed heb verzorgd, blijkt toch dat je er weinig aan kunt doen. Mijn dreads zagen er nooit vies uit en ik gebruikte ook geen wax of iets dergelijks, maar wat er aan de binnenkant van een dread zit is op z’n minst fascinerend te noemen.

Inmiddels heb ik nog één dreadlock… Ik kan er moeilijk afscheid van nemen; het is mijn favoriete dread. Die laat ik de komende jaren nog wel even zitten. Wie weet wat eruit komt als ik hem na vijftien jaar uitkam! Misschien wel een gemuteerde huisstofmijt ofzo…

Wordt vervolgd!

#dreadlocks #accessories #dreads #beads ?

Een foto die is geplaatst door Lilyrose (@lilyrose_blog) op 23 Sep 2015 om 4:48 PDT

 

Lion in the #morning #sun. ?

Een foto die is geplaatst door Lilyrose (@lilyrose_blog) op 28 Nov 2015 om 1:26 PST

Over de auteur

Ik eet geen rode dingen.

één antwoord

  1. Evelyn

    Toen ik mn vorige dreads na 3 jaar uitkamde vond ik helemaal niks zoals hierboven beschreven. Ligt denk ik beetje aan je hoofdhuid en type haar enzo.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.