Pasen staat weer voor de deur en daarmee vaak ook een hele rits familieverplichtingen. Wanneer je op jezelf woont, is de kans groot dat je ook zelf mensen uitnodigt en net als met het kerstdiner zal je met iets moois op de proppen moeten komen. Hier zijn een paar tips om de paasbrunch te overleven, of je die nou zelf organiseert of verplicht moet komen opdagen bij een oudtante in een huis vol katten.

1. Voorbereiding is alles

Wees nou slim en ga niet op zaterdagavond nog boodschappen doen. De kans is groot dat de lekkerste dingen uitverkocht zijn en als je zelf iets maakt, zijn de ingrediënten misschien wel uitverkocht. Zorg ook dat het mooie tafellaken al gewassen is en haal alvast een stofzuiger door het huis. Niks is ook zo ongemakkelijk voor gasten als een gastheer of gastvrouw die nog in pyjama door het huis rent om orde in de chaos te scheppen.

Ben je ergens te gast? Zorg dat je op tijd op komt dagen, want het is zonde als het eten staat te verpieteren terwijl jij nog aan het beslissen bent of je groen of blauw aan wilt trekken.

2. Speel vals Paasbrunch

Dat je een mooie paasbrunch organiseert, wil niet zeggen dat je alles zelf moet maken. Zalm zelf vangen en roken is nou eenmaal niet zo praktisch en wie heeft daar de tijd voor? Speel dus vals waar het kan, maar doe het goed.

Haal mooie voorverpakte spullen en leg ze op een schaaltje in plaats van ze in de plastic verpakking te houden. Een simpele manier om een gedekte tafel op te fleuren is door er een mooie bos bloemen op te zetten.

3. Maak zelf iets

Balans is belangrijk, dus speel vals waar het mogelijk is en maak ook zelf iets. Je kunt natuurlijk makkelijk broodjes of croissantjes afbakken, maar zelf een gerecht met basis ingrediënten maken is wel zo indrukwekkend. Omdat brunch tussen het ontbijt en het middageten plaatsvindt, is een combinatie tussen zoete en hartige gerechten erg lekker. Blini’s zijn dikke pannenkoeken, die ook hartig heel lekker zijn.

De paasbrunch met blini’s: recept

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 175 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Zout
  • 3 deciliter melk
  • 150 gram geraspte kaas
  • Bieslook (vers of gedroogd)
  • 4 eiwitten
  • Een klontje boter of eetlepel olijfolie

Zo doe je het:

Zeef de bloem en het bakpoeder met een snufje zout in een grote mengkom en klop er de melk goed door tot je een glad beslag hebt. Doe de kaas en bieslook erbij en roer goed. Klop in een andere kom de eiwitten tot er zachte punten op blijven staan en spatel ze voorzichtig, en vooral niet te lang, door het beslag.

Verhit een beetje boter of olijfolie in een kleine koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Bak de blini 3 tot 4 minuten tot er kleine gaatjes in beginnen te vallen en je hem makkelijk om kunt draaien. Bak de andere kant nog ongeveer een minuut en herhaal dit met de rest van het beslag tot je een stapel blini’s hebt.

Paasbrunch

© Tamorlan

 

De blini’s zijn lekker met roereieren, gerookte zalm of gewoon zoals ze uit de pan komen. Door hun vorm zien ze er spectaculairder uit dan een gewone pannenkoek en de smaak maakt ook indruk. Met kleine moeite, wordt de paasbrunch zo sowieso een succes!

 

Over de auteur

Dat ik ga trouwen wil niet zeggen dat ik alles ineens serieus ga nemen. Het belangrijkste van een bruiloft? Of het eten wel goed is.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.