Nooit gedacht dat ik het toe zou geven: ja, mijn hart is gebroken en mijn leven staat op z’n kop. Als je nu bang bent voor een deprimerende dagboekbladzijde, die zal ik je besparen. Ik ben niet zo goed in het bijhouden van een dagboek.

Achtbaan

Het minste wat ik nu kan doen is alle dames en heren met gebroken harten en chaotische levens een hart onder de riem steken. Dat is wat ik graag doe, anderen helpen. Hoeveel goede adviezen gaf ik al niet aan anderen. Inclusief aan een Deense vriendin die ik bij het online gamen heb leren kennen. Om haar privéleven niet helemaal in de etalage te zetten, noem ik haar vanaf nu Sarah.

Sarah was zo gek om naar de andere kant van Denemarken te verhuizen voor haar grote liefde. Gek? Ja, ik verklaarde haar voor gek. Tenslotte was ze nog niet zo lang samen met haar grote liefde. Maar ze zeggen niet voor niets: liefde maakt blind.

Een maand of twee heeft ze daar samengewoond. Haar relatie bleek uiteindelijk een vreselijk lange achtbaan te zijn met een hoop loopings. De grote liefde in kwestie had niet hetzelfde voor ogen als Sarah. Sarah is net als ik, een aanhankelijke knuffelkont die graag tijd doorbrengt met haar liefde. Haar grote liefde kreeg het een beetje benauwd, vluchtte naar haar eigen ruimte en creëerde meer en meer afstand.

Time for a little advice

Ik kan me voorstellen dat nog niet duidelijk is wat ik nu met haar verhaal te maken heb. In de twee jaar dat ik haar nu ken, heb ik zo’n beetje alles wel met haar gedeeld. Toen mijn relatie verbroken was, was zij er voor me om alle dramatische verhalen aan te horen. Het is geweldig om iemand te hebben bij wie je je verhaal kwijt kunt. Iemand die toegeeft geen zinnig antwoord voor je te hebben, maar alles wel gewoon leest.

Toen zij in haar relatiecrisis zat, was ik er om haar van advies te voorzien. Na alle verhalen kon ik niet anders zeggen dan “Just get out of there!” Ik vind niet dat iemand zich zo ellendig zou moeten voelen in een relatie. Ze ging terug naar haar eigen appartement en leefde nog lang en gelukkig…

Ha! You wish! Nee, toen kwam ze erachter hoe een gebroken hart werkt. Daar waar ik weekenden lang alleen thuis zat en me gewoon ellendig gevoeld heb, daar deed zij er nog een schepje bij bovenop. Ze ging uit, dronk per ongeluk teveel en voelde zich de volgende dag zo mogelijk nog beroerder. Elke keer gaf ik haar een digitale schop onder d’r kont.

Hoe werkt een gebroken hart?

Geloof me, een gebroken hart is verschrikkelijk. Ik bleef twee dagen thuis na mijn break-up en gaf mezelf een schop onder m’n kont. Ik vond dat ik verder moest met mijn leven. Alles ging door! Ik kon niet eeuwig thuis blijven zitten treuren, dus ik ging weer naar mijn werk. Een week later adopteerde ik twee kittens, dus ook in mijn nieuwe flatje had ik de nodige afleiding. Er liep wat rond waarvoor ik moest zorgen, een reden om elke dag mijn bed weer uit te moeten.

Sarah had ook een reden om haar bed uit te moeten, maar ze was er ook heel makkelijk in om er weer in te kruipen. De scholen in Denemarken zijn blijkbaar een stuk strenger dan hier, want ze werd zelfs opgebeld en gedwongen om naar school te komen.

Hier zitten we dan. Allebei single en alleen. Mijn humeur is als een achtbaan, gaat op en neer wanneer hij daar zin in heeft. Haar humeur is net zo wisselvallig als haar beslissingen. Ze heeft een zwak voor haar grote liefde. Een zwak die nooit zal verdwijnen volgens mij. Waardoor ze haar wil zien en tegelijk ook eigenlijk niet.

Een gebroken hart wil graag iets hebben om zich aan op te trekken. Iets of iemand die je het vertrouwen in onvoorwaardelijke liefde weer kan laten zien.

Over de auteur

Probeert studenten wat bij te brengen over de Nederlandse taal. Woont samen met vriend, drie honden en een kat. Gaat in 2018 trouwen en heeft alles voor deze dag al jaren uitgestippeld op Pinterest.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.