Ken je van die vrouwen die net moeder zijn geworden en niet kunnen ophouden met praten over hun baby? Dat is blijkbaar normaal: op het moment dat er een ding uit je komt dat groter is dan de gemiddelde drol, dan praat je daarover.

Alsof er een schakelaar in het hoofd van de vrouw omklikt zodra ze zich heeft voortgeplant. Het leukste is om allemaal nieuwe moeders bij elkaar te zetten. Dan praten ze over groene poep en ”die van mij doet dat al lang”. Zulk soort dingen.

Dat is sociaal geaccepteerd.

We moeten daar ook allemaal naar luisteren. Ik kan er niets mee, want ik heb geen kind. Ik heb drie katten, maar voor de duidelijkheid: die poepen ook heus wel. En soms is dat ook groen, maar daar vraagt niemand mij naar.

We’re having a baby!! ❤️ #cutenessoverload #baby #love #celebration #kitten #sohappy

Een foto die is geplaatst door Jacky Overmeen (@jackyovermeen) op 7 Jun 2016 om 12:03 PDT

Er zijn dus vrouwen die over de groene poep van hun kind praten, maar niet geïnteresseerd zijn in de groene poep van mijn kinderen.

Alleen maar omdat mijn kinderen geboren worden met een bos haar en een snor. Dan is het ineens geen echte baby. Ik vind dat flauw.

Anakin wordt al groot. Zijn oren passen inmiddels bij zijn potige lichaampje. Hij is een maand jonger dan Floof, maar kijkt al met gemak over haar heen. Hij heeft Floof geleerd hoe je het beste op het aanrecht kunt klimmen en er dingen van mee kunt nemen in je bek. Floof heeft Anakin op haar beurt geleerd om met zijn mens te knuffelen en zichzelf te wassen met één poot zodat hij niet de hele tijd op zijn neusje valt.

Ik raak er niet over uitgepraat.

Over wat Ana heeft gedaan met het balletje dat hij tussen de schoenen vond, hoe hij twee pootjes in de lucht gooit als hij ergens heel blij van wordt, of hoe hij vanaf de slaapkamer kan krijsen als we allemaal ineens beneden zitten en hij afgeleid was door zijn staart. Ana houdt er niet van om plotseling alleen te zijn. Dan raakt hij wat in paniek en het resulteert in een halve miauw die voornamelijk lijkt op een schorre vogel die ‘haa’ zegt.

Anakin is very pleased with his first tie.

Een foto die is geplaatst door Jacky Overmeen (@jackyovermeen) op 24 Sep 2016 om 5:52 PDT

Floof pakt je gezicht altijd vast met twee pootjes. Dan trekt ze je naar haar toe en begint ze te likken.

Ze kan geweldig poseren en is een echte slijmbal. Floof loopt de hele dag mooi te zijn. Ze paradeert door het huis heen, terwijl Ana tegen een plint aanhangt en haar een beetje een uitslover vindt.

Floof en Ana zijn compleet verschillend. Floof is druk, wil altijd aandacht en steelt de show elke dag opnieuw. Ana is rustig, vindt ergens een plekje tegen de muur en vervolgens zie je hem alleen als je heel goed kijkt.

Ik ben dol op katten en met name op mijn katten omdat ik ze alle drie goed ken. Ik weet wat ze leuk vinden en wat ze stom vinden. Ik wil er de hele dag over praten en die kans moet je me niet geven. Ik meen het. Tenzij je een uur wilt luisteren naar de fase waarin mijn katten nu zitten.

En daarna ga ik vragen naar jouw kat en wat die kat allemaal doet en wat jij daar van vindt. En daarop zeg ik dan dat mijn katten inmiddels gewone bruine drollen hebben, en dat ze al lang kunnen wat jouw kat nu kan.

Want wat al die andere moeders kunnen, dat kan ik ook.

Zaterdagochtend 💞

Een foto die is geplaatst door Jacky Overmeen (@jackyovermeen) op 5 Nov 2016 om 2:51 PDT

Over de auteur

Ik eet geen rode dingen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.