Geek and nerds UNITE! Van 13 tot 15 november is de Grassland Game Jam in Leeuwarden. Dit is een gratis evenement waarin gameprogrammeurs uit heel Nederland bij elkaar worden getrommeld met één doel:

Het beste spel ontwerpen binnen 48 uur!

We hebben het hier over een wedstrijd, waarin het winnende team 3 maanden lang elke maand een mysterybox krijgt! Ik hou van mysteryboxes, en heb er eerder één van Zbox geopend. Daarnaast kunnen alle deelnemers rekenen op gratis eten en een slaapplek. Ze moeten alleen hun slaapzak en dergelijke meenemen. Het klinkt als één grote LAN-party.

Winnen doe je niet zomaar, want er zijn een paar eisen. Zo moeten de games bijvoorbeeld serious zijn. Dit houdt in dat het spel een duidelijk doel moet hebben, zoals het doorgeven van een boodschap aan de speler. Daarnaast moeten de games binnen een bepaald thema ontwikkeld worden. Het thema zelf blijft voor nu nog geheim, maar het speelt zich af binnen de sfeer van de countryside. (Ik weet niet precies wat ik hiervan moet denken. Misschien een soort Farm Simulator namaken?). En het laatste vereiste is dat het spel werkt en daadwerkelijk te spelen is (duh).

Het lijkt me geweldig om aan zoiets mee te doen, maar ik kan helaas niet programmeren. Gelukkig is er rekening gehouden met iedereen die wel van games houdt, maar deze niet zelf kan maken. Op zondag 15 november vanaf 15:00 uur is iedereen welkom om de spiksplinternieuwe games uit te proberen, onder het genot van een drankje en iets om te knabbelen. Om 17:00 uur is het grote moment daar: de bekendmaking van de winnaars.

Ik ben erg nieuwsgierig naar wat mensen in maar 48 uur tijd kunnen bereiken. En sowieso ben ik altijd in voor een potje gamen, dus ik ben er zondag bij. Als jij nou ook nieuwsgierig bent, of je wilt meedoen aan deze uitdaging (wees er snel bij, want vol=vol), kijk dan op:

kweekvijvernoord.nl/gamejam/

Locatie: Zuiderplein 4, 8911 AJ Leeuwarden.

Ja dit verhaal klinkt natuurlijk als ordinaire reklame, en weetje… dat is het eigenlijk ook. Deze Game Jam valt helemaal in mijn straatje, dus ik hoop dat er veel mensen aan mee gaan doen. Dus als het jou leuk lijkt, of als je mensen kent die deze uitdaging aan willen gaan, trommel ze bij elkaar!  Of trek een paar zwervers met programmeur skills van de straat (wantja, FREE FOOD)!

Grassland Game Jam is een spel op zich. Kun jij het winnen?

Over de auteur

Druk en impulsief. Ik hou ervan om met vrienden de meest uiteenlopende dingen te ondernemen en tijdens mijn eenzame uurtjes game ik er als een malle op los!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.