Dreads zijn een fucking ellende op het begin en als je het serieus aanpakt. Je haar krimpt, je hoofd doet pijn en het enige wat je denkt is: dit komt nóóóóit meer goed.

Ik dacht het ook. Ik denk het nog steeds, maar ergens, zo halverwege de vijfde maand, merk ik wel degelijk een verschil met hoe mijn dreads eerst waren. Ze zijn voller en langer. Op Google zag ik dat één van de meest gestelde vragen over dreads vooral gaan over de groei per maand. Daarom heb ik de reis van mijn mini dreads bijgehouden, voor degenen die net als ik met hun handen in hun haar zitten en denken: komt dit ooit nog goed?

Tsja… Dreads blijven een kapsel waar je heel veel geduld voor moet hebben.

We maken een snelle reis door de tijd: 

Een week voor de dreads

IMG_5793IMG_5847

Dreads vlak na het zetten

IMG_5989 IMG_5990

Dreads 1 week oud

IMG_6190 IMG_6352

Zoals je kunt zien ben ik niet erg blij. Ik háátte mijn dreads vanaf de eerste dag al. Ik wist van tevoren al dat het resultaat enorm zou tegenvallen, maar dat het zo afschuwelijk was, had ik niet verwacht. Mijn haar verloor bijna de helft aan lengte en ik was het helemaal niet gewend om zo weinig haar te hebben. Het was zó kort en kwam bijna niet onder mijn mutsen vandaan.

Ik dacht dat het nooit meer goed zou komen. (dat denk ik nog steeds wel eens)

Dreads na 1 maand

IMG_6848IMG_6880

Nou, het lijkt er nog niet beter op te worden hé? De dreads zijn iets meer gaan hangen, maar nog steeds is het een grote ellende.

Na twee maanden gebeurde er iets…

unnamed

Tijdens mijn yoga voelde ik plotseling mijn haar weer ergens op mijn rug tikken en ik kon mijn geluk niet op. Ik hoopte dat het ergens, ooit, in de toekomst, wel goed zou komen met mijn haar. De foto hierboven laat al iets meer body zien en een klein beetje meer lengte.

Drie maanden

3 maanden 2 3 maanden

Na drie maanden zag ik ein-de-lijk een redelijk verschil. Jep. De dreads stonden nog steeds rechtop, maar ‘je ziet dat ze een stukje dikker en langer zijn geworden in vergelijking met maand 1.

Vier maanden

vier maanden dreads

Ook in maand vier bleven de dreadjes vrolijk verder groeien. Aaah, ist net skattig?

Tadaaa! Maand 5

5 maanden 5

Oké, oké, het is nog steeds een triest bosje, maar ze groeien plotseling als kool! Toch wel heel erg leuk om elke maand zo’n verschil te kunnen zien. Esther heeft m’n dreadjes wat opgevrolijkt met haar kraaltjes en met een heuse sleeve! Super lief. Ik ben heel erg benieuwd hoe ze de komende vijf maanden zullen groeien en worden.

Inmiddels ben ik vooral blij dat ik me ook weer zonder muts op straat kan vertonen, maar mijn dreadjes hebben nog een lange weg te gaan.

 

Over de auteur

Ik eet geen rode dingen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.