Bijna iedereen kent de Markthal in Rotterdam wel. Elke dag wordt de hal overspoeld door toeristen, waardoor een broodje halen voelt als een expeditie van episch formaat. Hallen met eten zijn dus hip. En wat hip is, is in Amsterdam. Daar hebben ze de Foodhallen, een indoor food market.

 

Ga lekker zitten

Het eerste wat opvalt is dat er zowaar plek is om te zitten. Overal zijn tafeltjes voor twee of grotere tafels voor een groep. De ruimte is licht en nodigt uit tot ontspannen, mits het niet te druk is natuurlijk. De hoge tafels hebben wel een hoog wiebelgehalte, maar dat maakt het diner tenminste nog een beetje spannend.

Keuze genoeg

Eet je vegetarisch, houd je van vlees of neem je liever een uitstapje naar een exotische keuken? Geen zorgen, dat is allemaal te vinden. Van broodjes pulled pork tot lekkere falafel, met als bonus een yoghurtje naar keuze als toetje.

Ben je op dieet? De koffie is er ook goed te pruimen.

foodhallen6

Een tripje waard

Mocht je naar Amsterdam gaan en een leuke plek om te eten zoeken, sla dan zeker de foodhallen niet over. Het is minder massaal dan de Markthal in Rotterdam en daardoor een stuk gezelliger. Verwacht geen lage prijzen, maar het eten is goed en gezelligheid is ook wat waard.

foodhallen4

 

Info over de Foodhallen:

Foodhallen
Bellamyplein 51
1053 AT Amsterdam

Foodhallen Amsterdam is elke dag vanaf 11.00 uur geopend.

 

Over de auteur

Dat ik ga trouwen wil niet zeggen dat ik alles ineens serieus ga nemen. Het belangrijkste van een bruiloft? Of het eten wel goed is.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.