De Hijab-collectie van Dolce & Gabbana is volop in het nieuws, maar voor degenen die onder een steen leven: deze nieuwe collectie van D&G is volledig gericht op de moslim vrouw. Dolce & Gabbana komt met super hippe hoofddoeken en prachtige abayas (jurken) op de proppen zetten. Niet zo vreemd als je je bedenkt dat 22% van de wereldbevolking moslim is, en moslimvrouwen – volgens berekening – in 2019 bijna 5 miljoen zullen uitgeven aan fashion items. Dolce & Gabbana is één van de eerste high end merken die hier prachtig op inspeelt met een complete collectie voor de moslim fashionista’s op de wereld.

Hoewel de Hijab-collectie momenteel alleen op een Arabische tak van de website Style.com te vinden is, zal de collectie later dit jaar te verkrijgen zijn in de Verenigde Arabische Emiraten. Een heel spannend moment!

Dolce & Gabbana the Abaya collection ❤️❤️❤️❤️ #dgabaya ❤️

Een foto die is geplaatst door stefanogabbana (@stefanogabbana) op 5 Jan 2016 om 2:49 PST

Al eerder brachten H&M en Chanel fashion items op de markt die geïnspireerd waren op de islamitische cultuur en ook aan die behoeften moesten voldoen, maar een collectie specifiek voor moslimvrouwen is nooit eerder zo ruim op de markt gebracht. Dolce & Gabbana houdt de ontwerpen rustig met chique zwart en weinig drukke prints. Zo zorgt het designer duo ervoor dat de moslima’s niet als een wandelende kerstboom door het leven moeten. Er is duidelijk veel zorg besteed aan het naleven van de wensen die een moslima heeft.

Vooral de timing van deze collectie vind ik hartverwarmend. Na alle ellende die moslims over zich heen krijgen, is dit een stap in de goede richting. Moslima’s zijn expressief, artistiek en prachtig en het is toch fantastisch dat we eindelijk (het werd ook tijd) een keertje naar de behoeften van deze groep luisteren.

#dgabaya ❤️❤️❤️❤️❤️ Een foto die is geplaatst door stefanogabbana (@stefanogabbana) op 5 Jan 2016 om 2:58 PST

featured image & source:zamanfrance

Over de auteur

Ik eet geen rode dingen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.