Het is bizar hoe moeilijk het kan zijn om niks te doen. Zitten, ademen, ogen dicht. Zeker als je een dag vol impulsen hebt gehad is het moeilijk weer tot rust komen. Tegen de tijd dat je alle gedachtes opzij hebt gezet in je hoofd doet je rug zeer, slaapt je been en heb je een stijve kont. Herkenbaar?

Wat uitkomst kan bieden is een meditatiekussen. Deze verbetert je houding en houdt wat ruimte over voor je benen, waardoor de bloedstroom niet wordt afgeknepen. Perfect dus voor stijve harken als ik!

Ik moet heel eerlijk zeggen: ik heb niet lang gezocht toen ik eenmaal de mooie printjes van de Ecoyogi kussentjes had gezien. Ik zoek nu eenmaal op kleur, en deze waren perfect. Toen ik zag dat ze ook nog eens ecologisch verantwoord waren, was ik om.

Bij ecoyogi weten ze maar al te goed dat we maar één wereld hebben.

En dat die een beetje stuk aan het gaan is. We moeten zuinig zijn met de grondstoffen die we hebben. Ecoyogi snapt dat. Daarom zijn  zowel de binnen- als de buitenhoes gemaakt van biologisch katoen en is het kussen gevuld met boekweitkaf. Zelfs de kleurstoffen zijn milieuvriendelijk.

Ook wel fijn: omdat de vulling bestaat uit kleine korreltjes, is het heel makkelijk om de hardheid en hoogte aan te passen. Op deze manier vormt het kussentje zich geheel naar jouw lichaam. Extra comfort, zonder gepruts met vulling die allemaal op één plek gaat zitten als je er wat uit haalt.

Het stikwerk ziet er heel stevig uit en aan de zijkant zit een handvat, dus zelfs als je buitenshuis wil mediteren, is dit kussen geschikt. Hij is wel wat zwaar om overal mee naartoe te slepen, maar het handvat maakt een hoop goed.

Kortom: één kussen voor iedereen. Daarnaast heeft Ecoyogi matjes, kleding en andere benodigdheden voor yoga en meditatie. En mocht je nu op zwart zaad zitten, in de figuurlijke zin, dan kun je bij Ecoyogi achteraf betalen. Hoera!

 

Over de auteur

Koopt alleen blauwe dingen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.