Ik heb net een nieuwe telefoon! Ik ben helemaal blij, want ik heb al jaren geen nieuwe telefoon gehad. Mijn laatste was een tweedehands iPhone 4gs, de vorige een Nokia 920 die van mijn man was, en die dáárvoor was ook tweedehands. Het werd maar eens tijd dat ik met de tijd mee ging.

Nu wilde ik heel graag de Samsung Galaxy 7, omdat daar zo’n fantastische camera op zit. Maar dat ding heeft, zoals de meeste nieuwe telefoons, een gigantisch scherm. En dat is wel een probleempje. Ik ben namelijk grof-motorisch gestoord. Jacky denkt dat ik handig ben en ik laat haar graag in die waan, maar het is niet zo. Ik laat mijn telefoon namelijk altijd veel te vaak stuiteren. Toch besloot ik er gewoon voor te gaan. Living on the edge! (Dat was een leuker grapje geweest als ik voor de S7 Edge was gegaan.)

Wel zou ik dit keer een stevig hoesje bij bestellen. Ik keek op internet en kwam voor een probleem te staan: omdat mijn de S7 nog maar zo kort uit was, was het aanbod aan hoesjes nogal krap. Dus wat doe je als je niet kunt vinden wat je zoekt?

Dan maak je het zelf. Ik bestelde een doorzichtig hoesje bij hoesjes-outlet.nl en ging zelf aan de slag.

Het hoesje dat ik uitzocht is een softcase, die wat schokbestendiger is dan een hardcase. Daarnaast wordt de grip op de telefoon er een stuk beter van. Je telefoon wordt er nauwelijks dikker van, en ook de knoppen aan de zijkant zijn nog moeiteloos te bedienen. Verder is hij doorzichtig aan de achterkant en zwart aan de randen. Perfect voor een make-over!

Dit heb je nodig:

20160902_205835b

  • Dit hoesje voor de Samsung S7
  • Een leuk stofje
  • Een veer
  • Een potlood
  • Een stofschaar (een gewone schaar mag ook, maar dat maakt het iets lastiger)

Als eerste heb ik het hoesje op de stof gelegd en met het potlood het hoesje omgetrokken. Zo had ik al ongeveer de goede maat. Door steeds kleine reepjes stof af te knippen kreeg ik uiteindelijk een passend stukje stof dat precies in het hoesje paste. Het mooie van dit hoesje is dat de rand zwart is, dus als je scheef knipt kun je dat makkelijk verstoppen!


Het lastigste gedeelte was het vrijknippen van de gaatjes voor de flitser en camera. Ik heb met het potlood de gaatjes ‘ingekleurd’ op de achterkant van de stof, en stukje bij beetje uitgeknipt. Daarna is het simpel: veertje erin, stof erop, vastklikken… Klaar!

DSC09614b

Gaaf, toch? Hier overleef ik het wel even mee!

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met hoesjes-outlet.nl

Over de auteur

Koopt alleen blauwe dingen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.