Bij Aziatische take-away denk je al gauw aan de chinees. Kleffe rijst met vlees van een onbekend beest en dat bakje sambal dat niemand ooit aanraakt. Maar er is sinds kort een nieuwe speler…

Jeffrey Wener maakte met zijn chefs een reis door Azië, van Bangkok naar Bali. Onderweg bezochten ze marktjes en plaatselijke restaurants, en verzamelden zo smaken die de inspiratie vormden voor de menukaart van Sticky Rice. Hierdoor staan er gerechten uit vier keukens op de kaart: Thailand, Maleisië, Singapore en Indonesië.

F02_9606Mijn eerste gedachte was: Indonesisch fastfood, dat klinkt als een onmogelijke combinatie. Mijn verbazing was dan ook groot toen ik Sticky Rice binnenliep: onder een glazen vitrine liggen prachtige gerechten te wachten op hongerige klanten. Het eerst viel mij de knalgroene rijst op. Die wilde ik proeven! Wat deze boerin niet kent, wil ze eten…

Maar we besloten toch even te gaan zitten, dus kregen we een menukaart. Ik ging voor de satéschotel. Ik zag achteraf dat je mee kunt kijken op de beeldschermen hoe je eten wordt klaargemaakt, maar aangezien mijn gezelschap beter was, heb ik de beeldschermen niet eens gezien. Maar het idee dat ik in de keuken kan kijken terwijl mijn eten wordt bereid, vind ik erg prettig. Toen werd ons eten gebracht…

Dat is nog eens andere saté! Niks geen droge kip met mierzoete satésaus. Dit was met liefde bereid, en dat was te proeven. Kleine bijgerechtjes maakten de maaltijd helemaal af. Helaas hadden we geen tijd voor een toetje, maar ik kom hier zeker terug, dus dat komt nog.

Het restaurant is een Pilot Store. Dus, put your money where your mouth is, en ga eens proeven. Dan zien we in de toekomst vast meer van deze keten.

Kortom: mocht je in de buurt van Den Haag Centraal zijn en trek hebben, ga even langs bij Sticky Rice! Ik kan niet wachten op mijn volgende bezoek…

Meer info? Neem een kijkje op de website van Sticky Rice

007_KHN_Tour_de_Branche_Den_Haag

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.