Sinds kort heb ik een ”regel” waar ik me aan moet houden. Als een klein kind dat voor het eerst alleen thuis is en moet beloven dat ze de koekjestrommel niet leeg eet. Mijn regel heeft niks met koekjes te maken, maar wel met de hoeveelheid van iets.

Ik blijk aardig wat berichtjes te sturen op één dag. En dat vindt hij niet erg (wat betekent dat hij liever heeft dat ik dat niet doe), maar hij vindt het wel erg dat de berichtjes uit één zin bestaan. Dan krijg je Pling, Ping, Pling, PingPling, Pling, Ping en dat schijnt nogal storend te zijn als je werkt. Dat mag ik dus niet meer doen. Maar dat is lastig. Niet in de laatste plaats omdat hij anderhalf jaar geleden zei dat ik niet van die lange verhalen moet sturen, omdat hij dat pas kan lezen als hij thuis is. Kortom: stuur niks, of stuur iets wat echt prioriteit heeft.

En dat kan ik niet. Ik deel gewoon mijn hele dag met hem:

‘Ik ga naar de supermarkt.’
‘Ik loop nu terug dus ik bericht evenn jwk  fk neit’
‘Wow lastig typen als je loopt’
‘Ben thuis.’
‘Denk dat ik warme lunch maak.’
‘Heb jij al gegeten?’
‘Waar ben je?’
‘Hier regent het. Daar ook?’
‘Vond het koud trouwens.’

Super vervelend. Dat weet ik en toch doe ik dat, want blijkbaar vind ik dat leuk of noodzakelijk. De meest onzinnige dingen deel ik en ik hoef daar verder ook geen antwoord op, maar hij denkt dat ik daar wel een antwoord op verwacht, waardoor ik dan een half uur later dit krijg:

‘Haha, heb je lekker gegeten? Hier regent het niet. Het is warm. Ik ga nu naar Kampen.’

En dan denk ik: wat moet ik daar nou mee? Deze berichten slaan nergens op. Ik moet nu niks terugsturen, want dan is het weer onzin.

Daarop ga ik een uur lang schrijven en vervolgens deel ik dat weer met hem. Ik kan het niet stoppen en daarom heb ik nu dus een regel gekregen: stuur niet allemaal losse dingen. Maar mijn pink gaat automatisch naar enter als ik een zin heb getypt en het volgende onderwerp wil aanhalen. Dat doe ik vervolgens niet (want ik heb ‘de regel’) en dan ga ik naar de klok kijken wanneer ik weer wat mag sturen. Dat doe ik dan na een half uur en dan tien minuten later. Op die manier gaat het niet constant Pling, maar met pauzes. Ik gok dat dat al beter is.

Ik stuur niet meer van de hak op de tak onzin naar hem en als ik dat wel doe dan zeg ik sorry, want ik overtreed de regel. Het is niet makkelijk, maar soms moet je je meneer gewoon met rust laten of je onzin met andere mensen delen die er wél tijd voor hebben. Dus:

Ik lig op de bank want ik ben moe.
Ben zenuwachtig want vandaag komt mijn nieuwe laptop.
In het mailtje stond dat hij tussen 1 en 3 zou komen.
Ik moet poepen maar ik durf niet te gaan want het is bijna 1 uur.
Nu hoop ik niet dat hij ná 3 uur nog komt want ik moet best nodig.
Haha ”hoop”.
Ana ligt te slapen op tafel met zijn poten omhoog.
Ik heb een leuk nieuwsbericht gelezen.
Leo las noticias.
Dat betekent: ik lees het nieuws.
Telefoon bijna leeg.
Maar veel te moe om op te staan.
Het regent.
Volgens mij is het Vandaag koud.

Over de auteur

Ik eet geen rode dingen.

2 reacties

  1. george

    Mensen moeten weten dat je berichten stuurt via een gewoon toetsenbord. Niet telefoon…. Met je abnormale pink… Kusje op je voorhoofd

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.