Het is grappig hoeveel mannen er met je flirten terwijl ze weten dat je een relatie hebt. Ze komen naar je toe, maken een praatje. Hun intenties zijn al duidelijk vanaf stap 1, dus ik maak altijd zo snel mogelijk duidelijk dat ik getrouwd ben. Dan verandert de toon van het gesprek. Het is alsof ik tegen een stroper zeg dat ik niet maar een tijger ben, maar een jachtluipaard. Bonuspunten dus, als je mij verovert. Als ik ook dan beleefd bedank, proberen ze het op een andere manier: mijn man. Want die is een man en heeft dus schijt aan de “regels” van een relatie. Hij is een man, en die is heus niet zo trouw en netjes als ik denk. Dat geloof je toch zeker zelf niet, vragen ze dan.

Zelf zijn ze het levende bewijs. Want vaak genoeg hebben ze zelf ook al een relatie als ze mij zo’n “aanzoek” doen.

En daarvoor spelen ze een spelletje met twee gezichten. Thuis zijn ze de jongen die zo goed luistert. Die altijd alles fixt in huis. De jongen die een bosje bloemen meebrengt. De jongen die altijd voor je klaar staat. Een echte droomman.

Maar diep van binnen zijn ze ook een man die tegen zijn vrienden opschept over de vrouwen waar hij mee vreemd ging. Een man die vieze berichtjes stuurt naar onbekende meisjes. Een man die vindt dat wat niet weet, niet deert. Een man met oergevoelens, waar hij nu eenmaal niet tegenop kan.

Ik heb hem gevonden, die man met één gezicht. Hij vindt liegen het ergste wat je kunt doen. Hij is dan ook eerlijk, ook wanneer de waarheid pijn doet. Hij schept op kantoor op over de seks met zijn eigen vrouw. En hij is getrouwd, maar niet blind. Hij ziet wel eens een mooie vrouw. En dat zegt hij dan. En dan kijk ik mee. Hij heeft best smaak.

Hij is de droomman zonder het dubbele leven. En wie me niet gelooft mag hem gerust eens ondervragen onder het genot van een biertje. Misschien steek je er nog wat van op.

Over de auteur

Koopt alleen blauwe dingen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.