Al sinds ik klein ben, heeft mijn moeder me geleerd dat je beter goede spullen voor de keuken kunt aanschaffen. Dat is soms een investering, maar je kunt wel langer van je spullen genieten. Toen ik dus mijn eigen uitzet bij elkaar aan het sparen was, nam ik dit advies ter harte. Dat heeft wel een beetje geleid tot een gevalletje ‘zo veel spullen, zo’n kleine keuken’. Maar he, eten moeten we toch!

Kwaliteit telt

Tijdens het bij elkaar sprokkelen van alle spullen voor in de keuken, was ik regelmatig te vinden in verschillende winkels. Van mijn ouders hadden we hun oude wokpan gekregen en doordat deze pan van uitstekende kwaliteit is, werkt hij nog alsof we hem gisteren hebben gekocht. Voor de rest van de keukenuitrusting wilde ik dus ook zulke kwaliteit. Hoewel het niet heel waarschijnlijk is dat wij altijd in ons poppenhuisje zullen wonen, wilde ik wel spullen om mee te verhuizen naar volgende keukens. Niet dat sjouwen nu mijn hobby is.

Braadpannen en ketelsTheepot

Naast de tweedehands wokpan, kregen we ook een mooie braadpan cadeau. Hoewel deze pan van Creuset al heel oud is, werkt hij nog fantastisch. Toen ik dus in de winkel een prachtige ketel van hetzelfde merk tegenkwam, was ik verkocht. Tot op de dag van vandaag mis ik de waterkoker niet en het begin van een verzameling was daar.

Bakken met liefde

Aangezien bakken mijn grote passie is, ben ik zo ontzettend blij met de hartvormige serie van Creuset. Mijn zinnen had ik gezet op de taartvorm en kleine hartvormpjes. Ik had geluk, de taartvorm kon ik nog scoren. Die is helaas niet overal meer te vinden. Het was oprecht liefde op het eerste gezicht. De kleine hartvormpjes zijn ontzettend schattig. Mocht je nu niet direct weten wat je daarmee kunt doen? Ik heb er mini-crumbles in gemaakt. Een schattig toetje voor twee.

 

De verzameling groeit en de kasten lijken met de dag kleiner te worden. Maar een meisje mag dromen en ooit gaat er een keuken komen waar alle spullen in passen. En zo niet, dan toch.

P.S. Wil je ook een verzameling beginnen? De hartvormige ovenschaaltjes kun je hier vinden: https://www.lecreuset.nl/hartvormig-ovenschaaltje

Over de auteur

Dat ik ga trouwen wil niet zeggen dat ik alles ineens serieus ga nemen. Het belangrijkste van een bruiloft? Of het eten wel goed is.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.