17 oktober ging het theaterstuk van Johnny de Mol in première. Lilyrose mocht erbij zijn! Twee reporters gingen op pad naar Theater de Veste…

Het stuk is geschreven door Johnny in samenwerking met de Amerikaanse Michael Di Jiacomo, naar aanleiding van een idee dat hij ooit besprak met Theo van Gogh. Samen met Johanna ter Steege heeft Johnny de Mol de hoofdrol in deze zwarte komedie.

De waarde van de man wordt bepaald door zijn gezelschap.

Een steenrijke, ongelukkige dertiger geeft een verjaardagsfeest voor zijn vrienden en familie. Vijfentwintig man zijn uitgenodigd, maar één voor één bellen ze af. Alleen een strippende pastoor (Finn Poncin), ingehuurd door één van zijn vrienden, en een ‘Valt-er-hier-nog-wat-te-neuken’-figuur (Jorik Prins) komen opdagen. Uiteindelijk zijn de pittige cateringdame en de jarige yup op elkaar aangewezen.

Foto’s: Leo van Velzen

Samen opgesloten in zijn penthouse geven ze zich voorzichtig, stukje voor stukje bloot. De cateringdame heeft een onhandelbare puberdochter en denkt eraan om weg te lopen, en de jarige had een duister plan bedacht voor de avond. Hij wilde ten overstaan van de vrienden, die altijd gemene trucjes met hem uithalen, en zijn familie die niet om hem lijkt te geven, uit het raam springen. Nog één keer in hun ogen kijken, en zij in die van hem…

Met kippenvel werd een staande ovatie gegeven. Wat een prachtig verhaal, wat een mooi script. Het liet ons met een dubbel gevoel achter.

Johanna ter Steege was weergaloos. Haar woede en verontwaardiging kon je voelen tot in je tenen. Lobke de Boer was prachtig recalcitrant. Johnny deed het daarentegen wat minder. Zo af en toe klonk hij zelfs een beetje alsof hij aan het voorlezen was. Maar dat deed niet af aan het prachtige stuk. Laten we zeggen dat hij nu eenmaal geen rijke klootzak in zich heeft.

Het theaterstuk is nog te zien tot 23 januari. Voor de speellijst klik je hier.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.