Ik kijk in de app store en zie hem staan. Met als logo een vlammetje en met vier sterren. Eigenlijk ben ik anti. Ik doe niet aan online daten, want dat is voor sociaal achterlijke mensen, vind ik.

En daar ga ik. TINDER, staat er met enorme koeienletters onder het vlammetje. Je moet je aanmelden met Facebook. Eigenlijk ben ik daar helemaal niet blij mee, want dan kan vast iedereen zien dat ik op tinder zit.  En toch doe ik het.

Ik zie mijn foto’s verschijnen en selecteer welke ik wel en welke ik niet wil laten staan. De mooiste – vind ik zelf- gebruik ik natuurlijk als hoofdfoto. Ook schrijf ik een tekstje in het stukje ‘over’ en haal ik al mijn gegevens weg, zodat rare mannen me niet ineens op komen zoeken.

Nadat al mijn gegevens op zijn geslagen, ga ik aan de gang. Naar links swipen is niet leuk, rechts is wel leuk. Vind je elkaar leuk, dan ben je een match en kun je chatten. Eigenlijk  heb ik hier van te voren niet goed over nagedacht, want wat moet ik gaan zeggen tegen iemand?

Pling! Daar komt een berichtje binnen. ‘Hoi, alles goed?’ staat er. Nou, lekker origineel hoor.

‘Hoi, ja hoor, met jou?’ ook al zo origineel.

Ik vind er eigenlijk geen reet aan, reageer gewoon niet meer en ga weer swipen. Ik kom meer mannen tegen die er niet leuk uit zien, dan wel.

Ik trek ook de conclusie dat heel veel mannen van tegenwoordig metromannen zijn. De broeken zijn nog strakker dan die van mij, de shirts hebben een nog een diepere V-hals dan dat ik ooit heb gehad, haren zitten perfect in model en als klap op de vuurpijl is hun huid ook nog eens zo glad als die van een baby.

Nadat ik weer een halfuur heb zitten swipen, heb ik weer een match met iemand. Het gesprek begint standaard, maar ik besluit hem een kans te geven. Ons chatgesprek start nogal stroef en ik weet eigenlijk niet goed wat ik moet zeggen, dus praten we over koetjes en kalfjes.

Naarmate het gesprek vordert wordt het steeds leuker. We blijken veel raakvlakken te hebben en hij houdt van muziek en schrijven, net als ik. Na een hele avond chatten vraagt hij me of ik een keer wil afspreken. Zonder er goed over na te denken zeg ik ja, en we spreken af voor aankomende zaterdag en nemen we afscheid via de chat.

In de dagen die daarop volgen ben ik me aan het bedenken wat ik in godsnaam tegen die persoon ga zeggen. Ik kan makkelijk praten, maar met een wildvreemde afspreken, waarvan je eigenlijk niet weet of het klikt, vind ik een beetje eng. Straks zit ik daar en valt het gesprek helemaal stil. Zal ik dan weggaan? Of zal ik het uitzitten? Ja, ik ga het uitzitten, dat weet ik nu al. Ik kan het niet maken om met een of andere slappe smoes te vertrekken. Want zeggen dat ik het niet leuk vind, dat doe ik niet zo snel, dan vind ik dat zielig.

Wat verwacht ik eigenlijk van die tinderdate? Ik weet het niet zo goed. Ik ben niet op zoek naar een relatie, maar ja, waarom spreek je dan af? Om vrienden te worden? Ik kan dat best, maar ik denk dat de man in kwestie niet met die intentie met een vrouw gaat afspreken. Ik spreek uiteindelijk met mezelf af dat ik er zonder verwachtingen inga en maar gewoon ga doen wat ik altijd doe, heel veel praten. Loopt vanzelf, ik kan dit handelen en hij is vast een hele leuke vent.

Toch laat ik daarna mijn gedachten er nog eens overheen gaan en denk aan wat mijn moeder vroeger altijd tegen me zei; ‘Ga nooit met vreemde mensen mee!’. Maar we leven in 2016 en ik ben inmiddels 24. Ik kan goed voor mezelf zorgen en ik ben voor het eerst online aan het daten. Ik realiseer me dat ik misschien wel zo’n sociaal achterlijk mens ben, en ik vind het prima. 

 

Over de auteur

Chaotische creatieve allesdoener, met een liefde voor schrijven en het leven.

3 reacties

  • Jacky

   Tinder is vreselijk! Hoe mensen daar een partner vandaan halen heb ik nooit begrepen. Inderdaad een heel gedoe…

   Beantwoorden
 1. Liz

  Tinder is awesome. Gewoon die ene uitkiezen die opvalt doordat hij niet opvalt (a.k.a. ‘mooiboys’ –> dure auto’s, gym pose inclusief hempie, festivalmetvriendeneneenbiertje, spring/strandfoto in het zuidoost Azië, etc) en je gaat 2 jaar later samenwonen 🙂

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.