Apotek is een nieuwe verzorgingslijn die verkrijgbaar is bij de Action. Eerder reviewde ik al de Bath & Shower Gel, en de Hand & Body Lotion. Vandaag is het tijd voor Apotek Shampoo. Een fles van 500 ml die maar €1,88,- kost.

Apotek Shampoo: een beetje info vooraf

Alle producten van Apotek hebben dezelfde geur: een frisse combinatie van sinaasappel, groene thee en citrus. Zo kun je jezelf helemaal binnen het thema verzorgen. Eerlijk is eerlijk: de geur is – vooral tijdens dit warme weer – heel erg prettig. Het schudt je wakker en je voelt je de hele dag fris.

 

Ook de Apotek Shampoo komt in een plastic fles met een dop die je omhoog kunt drukken. De fles is nogal bol, dus als je kleine handen hebt (zoals ik) dan kan het een uitdaging zijn om hem helemaal vast te houden. Omdat het plastic dun is, kun je hem wel heel gemakkelijk indrukken en doseren.

Ingrediënten

Apotek staat erom bekend uitsluitend biologische producten te gebruiken én daarnaast betaalbaar te blijven. Op de ingrediëntenlijst van Apotek Shampoo vinden we onder andere water, olie en parfum. De rest van de ingrediënten zijn wederom niet om uit te spreken en ik heb geen idee wat ze inhouden.

Apotek shampoo review

Hoe goed doet ‘ie het?

De afgelopen twee weken heb ik mijn haren alleen maar gewassen met Apotek Shampoo om te kijken of ik enig verschil merkte. Mijn persoonlijke favoriet onder de shampoo’s is Karma van Lush. Die is wel een tikkeltje prijziger, maar hij doet zijn werk goed. Het grote verschil tussen biologische shampoo en gewone shampoo is het gevoel na die tijd. Van normale shampoo wordt je haar heel erg zwaar en glad. Dat is niks voor mij.

Apotek Shampoo schuimt niet zo erg als de Lush shampoo’s, maar goed we moeten dan ook niet vergelijken. Je hebt wel redelijk wat nodig omdat het erg dun is, maar na het uitspoelen voelt het haar wat ”ruwer” dan bij een shampoo van bijvoorbeeld Nivea of Herbal. Ik gebruik zelf geen conditioner dus over de combinatie van conditioner en Apotek Shampoo kan ik niks zeggen. Apotek zelf belooft het volgende te doen:

Improves the hair body and texture, while leaving it shiny and refreshed.

Nou. Het zijn in elk geval geen valse beloftes zoals we wel eens in een Andrelon reclame voorbij zien komen. Ik moet ook bekennen dat het waar is: mijn haar voelt minder slap dan bij reguliere shampoo. Je moet er geen wonderen van verwachten, maar als we even heel eerlijk zijn: bij welke shampoo kun je dat wel?

Conclusie

Eigenlijk ben ik best wel fan van deze. Natuurlijk schuif ik mijn vertrouwde Lush bar niet aan de kant, maar de Apotek Shampoo is wel héél fijn om erbij te hebben. Spotgoedkoop, biologisch én je haar wordt er niet zwaar of slap van. Ik zeg aanschaffen. Laat je onhandige Lush zeepje maar lekker thuis en zeul deze fles met je mee op vakantie!

Apotek shampoo review

Hier onder vind je een reviewbox met een korte samenvatting over dit product. Heb jij hem ook gekocht en wil je dat jouw stem meetelt, dan kun je hem zelf ook invullen! Zo weten degenen die een review opzoeken of het product ook volgens anderen de moeite waard is!

Volgende week de laatste review van deze nieuwe verzorgingslijn: Apotek Handwash. Tot dan!

 

 

[Review] Apotek Shampoo
Geur80%
Prijs/kwaliteit85%
Resultaat80%
82%Totale score
Waardering gebruiker: (3 Stemmen)
79%

Over de auteur

Ik eet geen rode dingen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.