Dames en heren, het dateleven is hard. Hoe ouder je wordt, hoe harder het wordt. Om jullie wat hartenzeer te sparen, hier een simpele gids: 10 mannen om te vermijden. En even voor de duidelijkheid, deze mensen kom je ook regelmatig in vrouwelijke vorm tegen. Maar omdat ik een vrouw ben, zeik ik nu eenmaal graag over wat mannen allemaal fout doen. 

1. The Wheel of Fortune-man

Deze man heeft, voor hij met jou kwam praten, al zeker 4 meisjes aangesproken. Tot nu toe heeft hij niet zo’n geluk gehad, dus spreekt hij jou maar een keer aan. Hij vond je niet helemaal fantastisch vanaf het moment dat hij je zag, maar hij spreidt zijn kansen. Kortom: Je bent 4e keus, en dat zul je altijd blijven.

2. De Twijfelaar

Hij moet kiezen: jij of zijn ex. Of een ander meisje. Hmm, wat een keuze! Hoe dan ook, hij moet één van jullie teleurstellen en dat vindt hij natuurlijk vreselijk. Arme stakker! Daarom wil hij tijd, nog meer tijd, en dan nog even wat extra ruimte om na te denken. Tip: als jij niet op nummer 1 staat vanaf het begin, zal er altijd ruimte zijn voor iemand anders. If he likes you, he’ll fight for you.

3. De dirty talker

Nee, ik heb het niet over mannen die van vieze praat houden. Ik heb het over de mannen die vanaf dag één vragen, nee, smeken om naakte selfies, sexchats en ‘even gezellig afspreken’. Als de eerste date niet in seks eindigt, vindt hij dat heel vreemd. Geloof me, je bent geen date, je bent een bootycall.

4. De cheater

halftime

Heel simpel: hij heeft een vriendin, en hij flirt met jou. Zijn vriendin waardeert hem niet, en hij kan zijn gedachten maar niet van je afhouden. Iedere minuut dat zijn vriendin zich omdraait stuurt hij je berichtjes. Stiekem bellen, daten, allemaal heel spannend. Maar denk je nu echt dat dat anders was als jij zijn vriendin zou zijn?

5. De Narcist

Deze man is vooral mooi. Heel. Erg. Mooi. Dat is te zien in de meerdere selfies die hij maakt. Man, hij zou model moeten worden, als hij dat niet al was. Deze meneer is gefixeerd op jouw aandacht voor hem, en draait door als hij die niet krijgt. Vragen hoe je dag was gaat nog net, maar als je hem zou vragen hoe je kat heet, kijkt hij je aan alsof je net hebt gevraagd of Eskimo’s ook zomervakantie hebben. Uh, boeiend. Stap eens van mijn podium, asjeblieft.

6. De Netflixer

Nee, niets mis met Netflix. Filmpje aan met pizza voor een date is op zich ook niets mis. Maar Netflix en pizza voor iedere date is wel verkeerd. Deze man zal je nooit eens verrassen met een mooi restaurant, waarschijnlijk omdat hij nog steeds bij zijn ouders woont. Het liefst schuift hij straks zijn vuile was van zijn moeders wasmand gelijk door naar die van jou. Hij weet nou eenmaal niet zo goed wat hij wil in het leven, dus hij denkt er nog even over na. Onder het genot van Netflix en pizza.

7. Je collega

mannen om te vermijden

Ik weet hoe het werkt! Je bent de hele dag samen, je hebt lol… Van het één komt het ander. Maar onderschat niet hoe onmogelijk het is om je ex te ontlopen als je samen werkt. Goed, ik ben wat pessimistisch door er vanuit te gaan dat dit sowieso je ex wordt, maar als hij echt date-waardig is, dan is hij dat ook ná dit baantje.

8. Je baas

Oké, mocht je niet onder de indruk zijn in mijn vorige punt, deze is echt een no go. Deze man kan misschien vreselijk aantrekkelijk zijn, maar hij heeft het ook in zijn macht om jou het leven zuur te maken. Dus, mocht je je baantje echt nodig hebben (je weet wel, omdat je soms ook moet eten en de huur betalen enzo), dan kun je maar beter bij deze man uit de buurt blijven.

9. De ex van je beste vriendin

hands

Absoluut niet. Hier komt alleen maar gezeik van, en niet alleen tussen jou en je vriendin. Mocht ze er echt, absoluut, ik-zweer-het-je, geen probleem mee hebben… Dan nog raad ik het je af.

10. Je beste vriend

Dit is nogal een twijfelgeval. Sommige mensen komen er na jaren van vriendschap ineens achter dat ze elkaar fantastisch vinden. En dat kan eindigen in een geweldige relatie, of een kapotte vriendschap. Misschien moet de spanning er gewoon even af, en kun je daarna verder als vrienden. Ik zou het liefst zeggen: waag de sprong. Maar toch, tread lightly. 

En voor alle andere situaties:

If it is meant to be, it will be. 

 

 

Over de auteur

Koopt alleen blauwe dingen.